Premierul britanic: Rusia a încercat să perturbe summitul pentru pace. De ce se simte ameninţată Moscova?

Rishi Sunak - premierul Marii Britanii (Facebook - Rishi Sunak)
Redacţia
16.06.2024

Premierul britanic Rishi Sunak consideră că Rusia a încercat să perturbe Summitul Global pentru Pace din Elveţia pentru că s-a simţit ameninţată de discuţiile despre principiile fundamentale ale dreptului internaţional.

Sunak a mai spus că Rusia, spre deosebire de participanţii la summit, nu este interesată de o pace autentică, iar Putin "a iniţiat o lungă campanie diplomatică împotriva acestui summit, ordonând ţărilor să nu vină".

"Ar trebui să ne întrebăm de ce Rusia se simte atât de ameninţată de un summit care discută principiile fundamentale ale integrităţii teritoriale, securităţii alimentare şi nucleare", a adăugat el într-un discurs rostit în cadrul sesiunii plenare a summitului din 15 iunie.

Sunak a amintit remarcile reprezentantului rus la ONU, care a declarat că singurul subiect pentru orice reuniune internaţională privind Ucraina ar fi "predarea necondiţionată a regimului de la Kiev".

"Ei bine, acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Pentru că agresiunea nu poate şi nu trebuie să prevaleze", a subliniat premierul britanic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor