Premierul Italiei ia în calcul obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru toată populaţia

Mario Draghi
Mario Draghi (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)

Italia ar putea impune obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 tuturor persoanelor peste o anumită vârstă, a precizat premierul Mario Draghi, într-o conferinţă de presă în care s-a anunţat că din septembrie se va administra cea de-a treia doză de vaccin "persoanelor vulnerabile".

"Vom începe inocularea celei de-a treia doze persoanelor vulnerabile, în septembrie", a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, aflat în conferinţă de presă alături de premierul italian.

Autorităţile italiene şi-au propus ca până la sfârşitul lunii septembrie să vaccineze 80% din populaţie.

Citiți și Italia: Paşaportul de imunitate devine obligatoriu pe transportul la distanţă şi în şcoli

Guvernul de la Roma a impus deja angajaţilor din domeniul medical şi personalului din şcoli şi universităţi să se vaccineze, sub ameninţarea că îşi vor pierde salariul. Angajaţii din şcoli, profesori, portarii sunt obligaţi din 1 septembrie să prezinte paşaportul de imunitate, oamenii fiind avertizaţi că după cinci zile de absenţă nejustificată li se va suspenda contractul de muncă şi salariul, potrivit La Repubblica.

Numeroşi miniştri din cabinetul Draghi fac presiuni pentru a extinde obligativitatea prezentării paşaportului de imunitate - şi deci a vaccinării - pentru întreaga populaţie, dacă nivelul de 80% nu va fi atins luna aceasta.

Până în prezent, 70% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au primit cel puţin o doză şi 63% s-au vaccinat cu două doze.

Premierul Draghi a mai anunţat că Italia pregăteşte extinderea utilizării paşaportului de imunitate - care, în prezent este obligatoriu pentru călătorii pe distanţe lungi şi pentru personalul din şcoli - astfel încât să devină obligatoriu pentru numeroase alte activităţi, inclusiv recreative sau de divertisment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe