Premierul Ponta încrezător că Guvernul său nu va fi schimbat

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a ironizat marţi intenţia PNL-ului de a depune o moţiune de cenzură, caracterizând-o drept un demers mai degrabă de imagine decât unul cu şanse reale de a reuşi, relatează B1 TV.

"Din câte ştiu, în istoria democratică a României, în 25 de ani s-au depus zeci de moţiuni de cenzură - una pe sesiune, uneori şi mai des în anumite condiţii- şi de trecut au trecut doar două: una împotriva lui Boc, în 2009, şi cea împotriva lui Ungureanu. Deci, se fac moţiuni de cenzură chiar şi atunci când ştii că nu ai şanse, ca un gest politic", a declarat Ponta, la România TV.

Ponta a mai adăugat că noul său cabinet a primit în Parlament un vot masiv de încredere pentru Guvern pe 15 decembrie şi nu a auzit ca între timp vreun parlamentar să îşi fi schimbat părerea.

"Nu am auzit niciun partid care să spună că în 25 de zile şi-au schimbat părerea. De principiu, sunt foarte bine informat în ce priveşte majoritatea parlamentară", a afirmat premierul.

Comentariile lui Ponta vin la scurt timp după ce liderii noului PNL au anunţat că unul din principalele obiective ale formaţiunii este preluarea guvernării în 2015, fie în urma unor alegeri anticipate (demers dificil de realizat), fie în urma unei moţiuni de cenzură care să dea jos guvernul validat în 15 decembrie cu 377 de voturi pro şi 134 împotrivă.

Din momentul 15 decembrie şi până acum, în presă a apărut informaţia că în jur de 50 de parlamentari PSD, nemulţumiţi de Ponta şi Dragnea vor ieşi din partid pentru a se alătura unei noi formaţiuni de centru-stânga, grupată în jurul lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Acestora li s-ar alătura aleşi din cadrul UNPR, PC şi PP-DD iar unul din scopurile declarate al noului partid va fi înlăturarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria, scop comun cu cel al PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne