Preşedintele APCE susţine ideea trecerii R. Moldova la etapa post-monitorizare

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon.
Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon. (FREDERICK FLORIN / AFP / Getty Images)

Voi insistă asupra faptului ca Republica Moldova să treacă de la etapa de monitorizare la cea de post-monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Declaraţia a fost făcută, la 4 aprilie pentru presă, de Jean-Claude Mignon, preşedintele APCE, după întrevederea sa cu prim-ministrul Vlad Filat.

Preşedintele APCE şi-a exprimat convingerea că voinţa Republicii Moldova de a trece de la etapa de monitorizare la cea de post-monitorizare va contribui la faptul că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să pledeze pentru acest deziderat. În acest context, Jean-Claude Mignon a constatat evoluţiile Republicii Moldova din ultima perioadă, inclusiv alegerea preşedintelui ţării, dar şi perseverenţa Guvernului de la Chişinău în vederea trecerii la etapa de post-monitorizare a APCE relatează moldpres.

Prim-ministrul Vlad Filat a spus că a discutat cu Mignon subiecte ce ţin de implementarea angajamentelor şi a obligaţiilor asumate de către Republica Moldova la momentul aderării la Consiliul Europei. De asemenea, potrivit premierului, în cadrul întrevederii a fost reiterată intenţia Republicii Moldova de a trece de la etapa de monitorizare la cea de post-monitorizare, dar au fost abordate şi subiecte referitoare la acţiunile comune ale Republicii Moldova şi ale Consiliului Europei pentru soluţionarea conflictului transnistrean.

Oficialul APCE a anunţat, anterior, că intenţionează să întreprindă o vizită de lucru la Tiraspol, unde se va întâlni cu conducerea din stânga Nistrului, după care se va întoarce la Chişinău pentru a face un bilanţ.

Jean-Claude Mignon a fost ales în funcţia de preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la 23 ianuarie anul curent. Oficialul se află în Republica Moldova în perioada 2-5 aprilie, urmând să se întâlnească şi cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe