Preşedintele Bulgariei a renunţat la o întâlnire cu premierul Muntenegrului, după ce acesta a întârziat

Rumen Radev, preşedintele Republicii Bulgaria (parlament.md)
Redacţia
19.06.2024

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a renunţat luni la o întâlnire planificată cu prim-ministrul Muntenegrului, după ce acesta a întârziat patru minute.

Potrivit Politico, Radev trebuia să se întâlnească luni seara cu premierul muntenegrean Milojko Spajic în sala de recepţie a clădirii guvernului, după ce s-a întâlnit mai întâi cu preşedintele ţării, Jakov Milatović.

Dar planurile au fost anulate când Spajic nu a apărut imediat la ora stabilită, iar Radev a refuzat să aştepte.

"În ciuda programului său încărcat, premierul a dorit să se întâlnească cu preşedintele Radev în timpul vizitei sale oficiale în Muntenegru", a declarat un purtător de cuvânt al guvernului muntenegrean.

Dar întâlnirea anterioară a lui Spajic "a durat cu trei minute mai mult decât era planificat", în timp ce delegaţia bulgară "a părăsit clădirea guvernului după patru minute de aşteptare", a precizat purtătorul de cuvânt.

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc la Villa Gorica, locul obişnuit al guvernului pentru întâlnirile cu şefii de stat străini, dar clădirea era deja folosită de preşedinte, a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Este complet normal ca şeful statului să refuze o întâlnire pentru care gazda nu este pregătită", a declarat un purtător de cuvânt al lui Radev pentru ziarul bulgar Dnevnik.

În timpul vizitei sale de două zile, Radev a exprimat sprijinul Bulgariei pentru aderarea Muntenegrului la Uniunea Europeană.

"Bulgaria apreciază foarte mult relaţiile excelente cu Muntenegru, parteneriatul nostru constructiv, obiectivele comune şi valorile împărtăşite în cadrul NATO şi cred că, foarte curând, şi în cadrul UE", a declarat el la o conferinţă de presă cu Milatović.

Potrivit presei locale, nu este prima dată când Spajic nu se prezintă la o întâlnire cu un demnitar străin. În martie, el l-a lăsat pe primarul din Ljubljana, Zoran Jankovic, să aştepte o jumătate de oră pentru o audienţă înainte de a pleca, a relatat ziarul muntenegrean Dan.

Milojko Spajic, în vârstă de de 36 de ani, fost bancher la Goldman Sachs, a fost ales în octombrie anul trecut şi este cel mai tânăr prim-ministru din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor