Preşedintele Parlamentului a avut întâlniri cu mai mulţi ambasadori acreditaţi la Chişinău

Marian Lupu
Marian Lupu (pdm.md)

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut la începutul săptămânii curente, întrevederi de lucru cu Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, precum şi cu ambasadorii Italiei, Stefano de Leo, României, Marius Lazurcă, Poloniei, Bogumil Luft, şi al Franţei, Michele Guillonneau, acreditaţi în Republica Moldova, informează Secţia Relaţii cu mass-media a Parlamentului.

În cadrul dialogurilor au fost abordate aspecte privind agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

Discuţiile au vizat domenii în care ţara noastră şi-a îndeplinit obligaţiile asumate faţă de UE, precum şi acele domenii în care este nevoie să se depună mai multe eforturi. Un subiect aparte s-a axat pe necesitatea impulsionării reformelor, dar şi a dinamizării activităţii în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei.

Marian Lupu i-a asigurat pe ambasadori de toată implicarea sa şi a Partidului Democrat în promovarea agendei europene a Republicii Moldova.

Totodată, Preşedintele Parlamentului a ţinut să sublinieze faptul că este nevoie să dăm dovadă de maxim realism şi responsabilitate în modul în care comunicăm pe teme privind integrarea europeană, astfel încât să ne putem respecta angajamentele atât în plan extern, cât şi în plan intern, faţă de cetăţenii Republicii Moldova. În acest context, Preşedintele Parlamentului a menţionat necesitatea de a se comunica mai eficient pe interior, astfel incit cetăţenii să fie informaţi în permanenţă de paşii întreprinşi pe calea integrării europene a Republicii Moldova şi să participe activ la acest proces.