PressOne: Noul ministru al Agriculturii, fost ofiţer la serviciul secret “Doi ş’un sfert”

Adrian Chesnoiu
Adrian Chesnoiu (Camera Deputaţilor)

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost ofiţer în serviciul secret “Doi ş’un sfert” al Ministerului de Interne, scrie PressOne.

Informaţia, care nu figurează în CV-ul oficial al lui Adrian Chesnoiu, a fost confirmată pentru sursa citată cu o oră înainte de ceremonia depunerii jurământului la Cotroceni, chiar de actualul ministru.

“Întrebaţi-i pe dumnealor, nu ştiu ce ştiu dânşii”, a răspuns Chesnoiu când a fost întrebat dacă actualii colegi din PSD, care l-au propus pentru funcţia de ministru, ştiu că a lucrat în serviciul de informaţii al Ministerului de Interne.

“Doi ş’un sfert”, actuala Direcţie Generală de Protecţie Internă, este considerat cel mai puţin reformat serviciu secret românesc.

Serviciul a fost acuzat în nenumărate rânduri că se implică în jocuri politice şi că face acţiuni de poliţie politică, supraveghind ilicit oameni politici şi chiar jurnalişti.

Numirea unui fost ofiţer de informaţii în Executiv alimentează suspiciunile despre rolul serviciilor secrete în politica românească, cred istoricul Mădălin Hodor, politologul Ovidiu Voicu şi sociologul Claudiu Tufiş.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne