Preţul acţiunilor dezvoltatorului imobiliar comercial Soho China cad după ce Blackstone anulează o preluare

Bancnote de yuani chinezeşti şi ruble ruseşti
Bancnote de yuani chinezeşti şi ruble ruseşti (Captură Foto)

Preţul acţiunilor companiei Soho China Ltd., cu sediul la Beijing, a scăzut, la tranzacţionarea din Hong Kong pe 13 septembrie, după ce gigantul american de capital privat Blackstone Group Inc. a renunţat, săptămâna trecută, la un acord de preluare în valoare de 3 miliarde USD.

Dezvoltatorul imobiliar comercial, unul dintre cei mai mari din China, a avut cea mai mare cădere zilnică a preţului acţiunilor sale din ultimii 14 ani.

Evoluţia a survenit pe fondul anunţului făcut de gigantul imobiliar Blackstone care şi-a retras achiziţia, deoarece condiţiile preliminare nu au putut fi satisfăcute, a declarat Soho într-un anunţ publicat la bursa din Hong Kong vineri, marcând a doua încercare eşuată de vânzare.

Acordul anulat a şters aproximativ 830 milioane USD din valoarea de piaţă a Soho China, întrucât acţiunile sale cotate la Hong Kong au scăzut cu până la 40% ajungând la 2,10 HKUSD (0,27 USD) luni.

În iunie, Blackstone a oferit 5 HKUSD pe acţiune pentru toate acţiunile companiei, potrivit Soho China. Acordul a contribuit la creşterea dramatică a preţului acţiunilor Soho China de la 2,45 HKUSD pe 3 iunie la 4,6 HKUSD pe 17 iunie, o creştere de aproape 88%.

Eşecul preluării a avut loc pe fondul anunţului unor regulamente mai stricte de reglementare a pieţii, anunţare de Partidul Comunist Chinez în diferite industrii, inclusiv investigarea investiţiilor străine, a concurenţei pe piaţă şi a monopolurilor.

Blackstone a primit o notificare, pe 3 august, că regimul a început o revizuire antitrust a acordului, a anunţat Soho China după zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe