Preţul perfecţiunii - doi pepeni galbeni, 12.000 de euro

.
. (Epoch Times România)

Doi pepeni galbeni au fost vânduţi vineri la licitaţie în Japonia pentru echivalentul a 12.000 de euro, unul din cele mai ridicate preţuri atinse vreodată de aceste fructe. El se explică prin forma perfectă şi aroma deosebită, relatează AFP.

Cei doi pepeni, denumiţi în japoneză Yubari şi cântărind în total 3,7 kg, au fost adjudecaţi de un angrosist cu 1,6 milioane de yeni, ceea ce înseamnă echivalentul unui autoturism mic.

Într-o ţară în care există un adevărat cult al fructelor cu formă şi culoare perfecte şi în plus cu cel mai savuros gust, japonezii nu se uită la bani când cumpără astfel de opere de artă ale naturii. Preţul pepenilor Yubari, consideraţi produs de lux şi vânduţi în ambalaje speciale, rămâne însă unul excepţional.

Licitaţia a fost organizată în piaţa centrală din metropola Sapporo, din insula Hokkaido, unde se află fostul oraş minier Yubari, care a dat numele acestei mărci de cantalup, cea mai prestigioasă din Japonia.

Este al treilea cel mai mare preţ plătit vreodată pe doi pepeni galbeni, în Japonia. Recordul absolut datează din 2008, când alţi doi pepeni Yubari au fost vânduţi cu 2,5 milioane de yeni, 19.000 de euro la cursul actual.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe