Preţurile la aur, argint şi platină o iau razna

Preţurile la mărfuri şi acţiunile din minerit au luat-o razna joi, după ce Federal Reserve a adoptat un ton mai pacifist la întâlnirea sa din luna martie, care a avut loc miercuri seară.
(Captură Foto)

Federal Reserve a SUA a menţinut rata dobânzilor de referinţă neschimbată într-o zonă cuprinsă între 0,25% şi 0,5% şi a redus de la patru la două numărul de măriri ale ratelor pe care să le aplice în 2016.

Mişcarea a făcut ca dolarul să scadă brusc, lucru care, în schimb, a oferit un impuls puternic preţurilor materiilor prime pe tot cuprinsul globului. De asemenea, mişcarea a ajutat la creşterea preţurilor acţiunilor din sectorul de minerit în tranzacţiile europene de joi.

Aproape fiecare marfă a fost comercializată în teritoriu pozitiv în dimineaţa zilei de joi, iar metalele preţioase şi petrolul s-au aflat în frunte. Printre cei mai mari câştigători sunt metalele preţioase.

Mărirea preţului la aur a ajutat, de asemenea, la impulsionarea preţurilor la argint şi metalele din grupul platinei. Astfel, argintul a avut ieri o creştere de 3,2% în timp ce platina a crescut cu 3,1%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie