Preţurile pentru vacanţe în Antalya vor creşte anul viitor: "Ruşii au venit în număr mai mare"

Plaje
Plaje (Pixabay.com)

Mahir Ahmetoglu, proprietarul agenţiei de incoming Summer Tour susţine că preţurile pentru vacanţe în Antalya - zona iubită de români - vor creşte cu 15-20% anul viitor, impediment pe care românii îl pot depăşi însă dacă apelează la early booking.

Concret, Ahmetoglu susţine că se aşteaptă anul viitor la o creştere a preţurilor de 15-20% la hotelurile din Antalya, din cauza unui cumul de factori.

"Este o inflaţie mare, care nu va scădea uşor, şi bineînţeles preţul energiei din cauza războiului din Ucraina este de asemenea afectat. Iar asta afectează întreg sistemul de logistică", a declarat el.

Totuşi, a spus Ahmetoglu, "preţul şi calitatea, dacă le compari, Turcia este încă ieftină". "Preţul va creşte cu 15-20%, care este mai mic decât inflaţia din Turcia, prognozată la 65% la sfârşitul anului", a estimat el.

Antalya a avut de suferit în acest an pentru că a pierdut un milion de turişti ucraineni din cauza războiului dar, pe de altă parte, a crescut numărul turiştilor ruşi, din cauza impactului sancţiunilor europene împotriva Moscovei.

"Ruşii au venit în număr mai mare. Au fost 3 milioane de ruşi, iar anul viitor aşteptăm cu 15-20% mai mulţi", a estimat el.

Veniţi în număr mare în hotelurile din Antalya şi din cauza lipsei alternativelor, ruşii sunt prezenţi aproape peste tot, deşi în multe hoteluri principala afluenţă de turişti se înregistrează din Regatul Unit, Germania sau Polonia.

Românii intră şi ei în top cinci la unele hoteluri şi piaţa este în creştere în ţara noastră pentru acest tip de sejururi, după cum spun hotelierii locali, care se laudă că au învăţat cum să satisfacă preferinţele turiştilor români. Iar una dintre acestea este preferinţa pentru hotelurile noi.