Prezidenţiabilul Victor Ponta mai pregăteşte un cadou pentru BOR

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Guvernul condus de prezidenţiabilul Victor Ponta mai pregăteşte un cadou pentru Biserică (BOR). Pe agenda şedinţei de marţi a Guvernului a fost inclus un proiect de lege prin care Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului va primi gratuit, în proprietate, o serie de imobile ale statului, pe care în prezent le are în administrare.

Potrivit Mediafax, proiectul de hotărâre, iniţiat de Cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor şi Secretariatul de Stat pentru Culte, a fost înregistrat la guvern luni, pe 10 noiembrie, după ce la slujba de sâmbătă, PS Iustin Sigheţeanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului le-a dat ordin preoţilor ca în ziua votului să se pună în fruntea credincioşilor şi să meargă direct la votare pentru a se asigura că enoriaşii votează pe un ortodox, informează stiripesurse.ro.

"Părinţii (sic!, n.r.), vă puneţi în fruntea credincioşilor, de la biserică nu doar că îi îndemnaţi, vă puneţi în fruntea credincioşilor şi de la biserică, direct la vot în haine preoţeşti" li s-a adresat confraţilor săi Iustin Sigheteanul, adresând un apel şi către enoriaşi:

"Noi vă spunem: Votaţi-l pe al nostru! Trebuie să fie creştin, să fie ortodox" le-a cerut episcopul credincioşilor. Având în vedere că Iohannis, contracandidatul lui Ponta este de religie protestantă, este lesne de înţeles pe cine ar trebui să voteze credincioşii conduşi de de preoţi de la biserică, direct la secţia de votare.

Aceeaşi generozitate va fi acordată de Guvern şi Arhiepiscopiei Târgoviştei, pe agenda guvernului fiind introdus un proiect prin care un imobil folosit în prezent de către Arhiepiscopie este cedat gratuit în proprietatea acesteia. Actul normativ a fost, de asemenea, iniţiat de Cancelaria premierului, Secretariatul General al Guvernului şi Secretariatul de Stat pentru Culte.

La finalul şedinţei de marţi, purtătorul de cuvânt al guvernului, Corneliu Calotă, a precizat, la solicitarea Mediafax, că cele două proiecte au fost amânate pentru o dată ulterioară, deoarece sunt necesare "anumite evaluări": "S-au amânat, mai trebuie făcute nişte evaluări. S-a (sic!, n.r.) amânat pentru o dată ulterioară", a declarat Calotă.

Reamintim că ziua de marţi, când cele două proiecte iniţiate de cancelaria premierului au fost amânate pentru "anumite evaluări", a fost marcată de izbucnirea unui nou scandal în presă. Gândul.info a difuzat o înregistrare în care preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor îi ameninţa pe directorii de şcoli, pe şefii de deconcentrate şi pe preoţii din judeţ că vor fi demişi şi că li se vor tăia fondurile dacă nu se implică în campanie pentru Victor Ponta. Totodată, Govor declara că "a vorbit cu Preasfinţitul" care este "un om extraordinar" şi care "a fost total" de partea PSD.

Ca urmare a apariţiei înregistrării în presă, procurorii DNA au intrat pe fir şi au început cercetarea liderului social-democrat. Între timp, imaginile cu PS Iustin Sigheţeanu cerându-le preoţilor să se pună "în fruntea credincioşilor" şi să meargă la vot au făcut înconjurul ţării.