Prima TV şi-a cerut insolvenţa

.
. (Shutterstock)
Ana Ion
10.08.2015

Televiziunea Prima TV, deţinută de omul de afaceri Cristian Burci, şi-a cerut insolvenţa, relatează Mediafax.

Dosarul prin care Prima Broadcasting Group SRL, societate care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Prima TV, şi-a cerut falimentul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, pe 6 august iar primul termen în acest dosar este programat pe 3 septembrie, arată sursa citată.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti a mai fost înregistrat, în data de 6 august, un dosar legat de situaţia Prima Broadcasting Group SRL, dosarul având ca obiect "cererea de suspendare provizorie a executărilor silite". Termenul de judecată a acestui caz nu a fost încă stabilit.

Asociatul unic al postului Prima Broadcasting Group SRL, care deţine licenţa Prima TV, este Graffiti Red SRL, societate care, la rândul său, are ca asociaţi firmele Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA - 95% şi Diana Toboşaru - 5%. Asociatul unic al Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA este Cristian Burci.

Cristian Burci deţine televiziunea Prima TV de la sfârşitul anului 2013, când a preluat-o de la grupul german de media ProSiebenSat.1. La momentul respectiv, grupul german a vândut şi televiziunea Kiss TV şi radiourile Kiss FM, Magic FM, One FM şi Rock FM, pe care le deţinea pe piaţa audiovizualului din România, companiei Antenna Group din Grecia.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor