Primar din Peru se ascunde într-un coşciug şi se dă drept victimă a Covid-19 pentru a scăpa de arest

(Screenshot)

Primarul unui oraş din Peru s-a ascuns într-un coşciug şi s-a dat drept victimă a pandemiei de coronavirus pentru a nu fi arestat de poliţie pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie şi regulile privind distanţarea socială. Totuşi, primarul nu i-a păcălit pe oamenii legii.

Incidentul a avut loc la începutul acestei săptămâni în oraşul sudic Tantara.

Poliţiştii trimişi să îl aresteze pe Jaime Rolando Urbina Torres au declarat că acesta era beat atunci când l-au găsit în coşciug, precizând că acesta avea mască de protecţie pusă pe faţă, potrivit publicaţiei Daily News.

Torres a fost acuzat de localnici că nu a luat în serios ameninţarea coronavirusului “Wuhan” şi că nu a luat măsurile de precauţie necesare pentru a proteja oraşul.

Oraşul Tantara, împreună cu restul ţării, a fost plasat în mod oficial sub carantină în urmă cu 67 de zile de către Guvernul central.

Localnici furioşi au afirmat că Torres a petrecut doar opt zile în oraş de la intrarea în vigoare a carantinei.

De asemenea, primarul a fost acuzat că nu a impus controale de securitate corespunzătoare pentru a se asigura că cetăţenii din afara oraşului nu pot intra în el.

Americile se află acum în epicentrul pandemiei globale de coronavirus, regiunea fiind marcată de o creştere a numărului de infecţii şi decese mai rapidă decât în orice altă regiune.

În prezent, regiunea a înregistrat 2,1 milioane de cazuri de coronavirus. Peru a înregistrat un număr de 104.020 de infecţii şi 3.024 de decese.

La nivel global, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au fost înregistrate până acum peste 5 milioane de cazuri de infecţie cu coronavirus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe