Primar liberal dus la audieri. E acuzat că ar fi violat, alături de alte persoane, o minoră de 12 ani

Ştefan Ionel Robert
Ştefan Ionel Robert (Facebook / primariastefanestiidejos)

Liberalul Ştefan Ionel Robert, edilul comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, a fost ridicat de oamenii legii şi dus la audieri împreună de alte patru persoane, într-un dosar privind infracţiuni de viol, act sexual cu un minor şi şantaj, relatează Hotnews.ro.

Procurorii au precizat că victima este o fată în vârstă de 15 ani, cu care patru dintre cele cinci persoane - inclusiv primarul - ar fi întreţinut relaţii sexuale încă de când aceasta avea 12 ani. Mai mult, la vârsta de 13 ani, minora a născut. Faptele ar fi avut loc în perioada 2017-2018.

Potrivit sursei citate, în acest caz, poliţiştii au făcut mai multe percheziţii, joi, în comuna Ştefăneştii de Jos (Ilfov), inclusiv la Primăria localităţii şi la locuinţa primarului PNL Ştefan Ionel Robert, aflat la al doilea mandat.

Ancheta în acest dosar este coordonată de către Parchetul Judecătoriei Buftea, iar cele cinci persoane vizate, între care şi primarul Ştefan Ionel Robert, sunt cercetaţi pentru infracţiunile de viol, act sexual cu un minor, influenţarea declaraţiilor şi şantaj.

Marius Romaş, prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, a declarat pentru Hotnews.ro că toate cele cinci persoane au fost duse la audieri. Patru dintre ele, printre care şi primarul, sunt vizate de acuzaţii privind viaţa sexuală (viol sau agresiune sexuală), iar cea de a cincea persoană este acuzată de şantaj şi influenţarea declaraţiilor.