Primăria Bucureşti amână plata stimulentelor financiare pentru adulţii cu handicap. Cu ce explicaţii vine?

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Facebook - screenshot)

Primăria Capitalei a anunţat, joi, pe pagina de Facebook, că plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap aferent lunii februarie 2020, care ar fi trebuit să se realizeze în martie, este „amânată până la o dată ulterioară”. Termenul la care se va efectua plata ”nu poate fi precizat în acest moment”, şi depinde de ”evoluţia răspândirii coronavirusului”.

Primăria Bucureştiului susţine că această amânare are loc deoarece o mare parte din resursele financiare pentru luna martie au fost redirecţionate către aprovizionarea spitalelor şi asigurarea protecţiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani şi oamenii străzii şi asigurarea serviciilor edilitare (încălzire, transport public).

Redăm anunţul publicat în acest sens pe platforma de socializare:

INFORMAŢII UTILE PENTRU BUCUREŞTENI DE LA Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti

În atenţia beneficiarilor stimulentelor financiare

După cum ştiţi deja, Primăria Capitalei se află în linia întâi a luptei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, prin numeroase direcţii de acţiune. Astfel, o mare parte din resursele financiare pentru luna martie au fost redirecţionate către aprovizionarea spitalelor şi asigurarea protecţiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani şi oamenii străzii şi asigurarea serviciilor edilitare (încălzire, transport public).

În aceste condiţii, am alocat pentru plata stimulentelor financiare din luna martie suma de 5,9 milioane de euro (29 milioane de lei) pentru acoperirea:

- Stimulentului în valoare de 1000 lei pentru cei 6005 copii cu dizabilităţi, pentru luna februarie 2020;

- Stimulentului pentru nou-născuţi în valoare de 2.500 lei pentru cele 1604 dosare depuse în decembrie 2019-ianuarie 2020;

- Voucherului Materna în valoare de 2000 lei pentru 4.000 de gravide (dosare depuse până la dată de 10 februarie);

- Ajutorului social comunitar pentru susţinerea celor 154 de familii monoparentale pentru luna februarie 2020;

- Sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului şcolar pentru dosarele depuse până la dată de 1 martie;

- Stimulentului financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap pentru acoperirea diferenţei acordate în luna decembrie 2019, în valoare de 260 lei;

- Plata lunii februarie 2020 care urma a fi achitată în luna martie 2020, va fi amânată până la o dată ulterioară, care nu poate fi precizată în acest moment, în funcţie de evoluţia răspândirii coronavirusului.

- Plata stimulentelor se va face, ca de obicei, în ultima zi lucrătoare a lunii martie, repectiv 31 martie.

Pentru distribuţia voucherelor materna identificăm soluţii pentru expedierea acestora prin poştă/curier, urmând să comunicăm detalii în acest sens în cel mai scurt timp.