Primarul Bacăului, mesaj pentru USR-işti: Viitorul preşedinte al partidului trebuie să-şi asume şi candidatura la prezidenţiale

Lucian Stanciu Viziteu (Lucian Stanciu Viziteu)
Loredana Diacu
12.06.2024

Primarul Bacăului, useristul Lucian Viziteu, politicianului care a declarat pentru Epoch Times că ia în calcul posibilitatea de a candida la şefia partiului, a transmis un mesaj intern în USR în care susţine că viitorul preşedinte al partidului ce va fi ales după demisia lui Cătălin Drulă trebuie să-şi asume şi candidatura la prezidenţiale.

tiu că suntem cu toţii conştienţi că deciziile noastre din următoarele săptămâni sunt cruciale pentru viitorul USR. Eu cred că USR va mai conta după parlamentare doar dacă vom avea un preşedinte hotărât să-şi asume si candidatura la prezidenţiale. Un scor bun la parlamentare depinde în mare parte de un scor bun la prezidenţiale.

De aceea, cred că cine îşi asumă o candidatură la şefia partidului trebuie să îşi asume şi o reprezentare la prezidenţiale.

În primul rând, este o formă de asumare a acestei funcţii, o formă de asumare a responsabilităţii.

În al doilea rând, la alegerile următoare, preşedintele este obligatoriu să aibă tot sprijinul partidului.

În al treilea rând, nu putem avea în următoarele luni două centre de putere: candidatul la prezidenţiale şi preşedintele partidului. Vor exista confuzii şi în partid, dar mai ales în rândul electoratului. Va fi o divizare a resurselor umane, financiare şi aşa mai mici decât ale PSD şi PNL.

În al patrulea rând, există riscul ca mica atenţie pe care o acordă mass-media USR să se împartă între preşedinte şi candidat. Or, noi avem nevoie de o campanie coerentă pentru a scoate un scor cât mai bun la alegerile prezidenţiale." a scris Viziteu pe grupurile interne.

Reamitim că, aflat pe valul victoriei unui nou mandat la Primăria Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu a dat semnalul că ar putea intra în competiţia pentru şefia USR după ce Cătălin Drulă a anunţat că iese din prim-plan după dezastrul de la alegeri.

Într-un interviu acordat Epoch Times, Viziteu a subliniat că "direcţia USR trebuie schimbată" şi a dat de înţeles că ar putea concura cu alţi doi colegi de-ai săi care s-au arătat dornici să preia cârmele partidului - Dominic Fritz şi Elena Lasconi. Ce direcţie ar da Viziteu partidului şi ce îşi propune să schimbe, puteţi citi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor