Primii soldaţi ucraineni ajung în Marea Britanie pentru instruire militară. Ce plan are Londra

Ben Wallace
Ben Wallace (Getty Images)

Prima rotaţie de soldaţi ucraineni a sosit în Marea Britanie pentru instruire, potrivit secretarului britanic al Apărării, Ben Wallace.

Pregătirea face parte dintr-un program inovator care vizează instriuirea a până la 10.000 de noi recruţi ucraineni, alături de un pachet de ajutor militar în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline.

"Prima rotaţie de soldaţi ucraineni a sosit recent în Marea Britanie. Instruirea va avea loc în zonele de antrenament militar din regiunile Nord-Est, Sud-Vest şi Sud-Est. Antrenamentul va fi efectuat de elemente din Brigada 11 de asistenţă a forţelor de securitate.

Aceşti soldaţi ucraineni vor urma cursuri bazate pe pregătirea de bază a soldaţilor din Marea Britanie. Acestea includ pregătire în domeniul armelor, prim ajutor pe câmpul de luptă, tehnici de teren, tactici de patrulare şi pregătire privind legea conflictului armat. Fiecare curs va dura câteva săptămâni", a declarat Ben Wallace.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe