Principesa Maria, mezina Regelui Mihai se mută definitiv în România

Principesa Maria
Principesa Maria (romaniaregala.ro)

Mezina regelui Mihai, Principesa Maria, se va muta definitiv în România în această lună urmând să preia o parte din însărcinările Casei Regale, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, pe 18 ianuarie, cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale regelui va participa la evenimentele organizate la Bucureşti cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la întoarcerea în România, după o întrerupere de 42 de ani, a primilor membri ai Familiei Regale: principesa moştenitoare Margareta însoţită de principesa Sofia.

Începând din 18 ianuarie, dată cu semnificaţii speciale pentru Casa Regală, principesa Maria va rămâne în România şi va locui la Bucureşti, urmând să preia o parte din însărcinările Casei Regale.

Potrivit paginii oficiale de web a familiei regale, Principesa Maria a României s-a născut în exil, la Copenhaga, în ziua de 13 iulie 1964. Alteţa Sa Regală a venit pe lume în lipsa tatălui său, care urma activităţi profesionale la New York Stock Exchange. Regele Mihai a fost informat prin telefon că a devenit, pentru a cincea oară, tată.

Mezina regelui Mihai a locuit şi studiat în Elveţia, însă cea mai mare parte a vieţii şi-a petrecut-o în Statele Unite ale Americii, unde a făcut studii de puericultură, iar pentru o perioadă a şi profesat în domeniul îngrijirii copiilor.

Principesa a lucrat la New York, în relaţii publice, pentru mai multe companii private. În prezent, locuieşte în statul New Mexico şi activează în domeniul consultanţei private.