Procuratura Generală a intentat dosar penal în cazul deputatului Ştefan Gaţcan

Ştefan Gaţcan, deputat în Parlamentul R. Moldova (centru)
Ştefan Gaţcan, deputat în Parlamentul R. Moldova (centru) (parlament.md)

Procuratura Generală anunţă că a recepţionat, joi, plângerea deputatului Ştefan Gaţcan privind pretinsele presiuni şi intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunţe la mandat.

În baza plângerii deputatului, dar şi a demersului Partidului Pro Moldova, Procuratura Generală a intentat vineri, un proces-penal în care urmează a fi stabilite toate circumstanţele cazului.

Potrivit unui comunicat, procurorii promit să efectueze o serie de investigaţii pentru a se decide dacă există în acţiunile celor implicaţi o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracţiuni.

Grupul parlamentar Pro Moldova a înregistrat vineri, o Declaraţie a Parlamentului R. Moldova privind împiedicarea prin presiune a exercitării mandatului de deputat! Formaţiunea solicită intervenţia Consiliului Europei iar „pretinsa cerere de renunţare la mandat a lui Ştefan Gaţcan să nu fie examinată în lipsa acestuia”.

Pro Moldova a mai propus crearea unei comisii de anchetă parlamentară, care să elucideze modul în care au acţionat instituţiile statului în cazul Gaţcan, cât şi acţiunile care au condus la împiedicarea exercitării de către acesta a mandatului de deputat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe