Procuratura va sesiza la Curtea Constituţională legea privind evaluarea Procurorului General

Procuratura de la Chişinău afirmă că evaluarea Procurorului General va submina independenţa procurorilor în avantajul factorului politic.
Curtea Constituţională a Moldovei
Curtea Constituţională a Moldovei (moldova-suverană.md)

Procuratura Generală susţine că va depune, în zilele imediat următoare, o sesizare la Curtea Constituţională a Moldovei (CCM) pentru controlul constituţionalităţii modificărilor operate în Legea cu privire la Procuratură care prevede evaluarea anuală a Procurorului General.

Instituţia menţionează, într-un comunicat, că Parlamentul Republicii Moldova, în regim de urgenţă, ignorând procedurile de transparenţă decizională, fără a lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia, a experţilor în domeniu, precum şi opiniile instituţiilor a căror activitate este vizată, au aprobat în lectură finală o serie de modificări la Legea cu privire la Procuratură.

Procuratura Generală îşi mai exprimă dezacordul cu modul în care respectivele modificări au fost promovate şi adoptate, întrucât în redactarea elaborată de Ministrul Justiţiei, acestea „riscă să producă efecte care aduc grave atingeri principiilor constituţionale privind independenţa Procuraturii şi separaţia puterilor în stat, subminând independenţa procurorilor în avantajul factorului politic”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe