Procurorii DNA, descinderi la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan: Au ajuns la mine la birou. E ceva legat de resurse umane

Nicusor Dan
Nicusor Dan (Epoch Times România)

Procurorii anticorupţie s-au deplasat, joi dimineaţă, la sediul Primăriei Capitalei pentru a face percheziţii într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie. Primarul general Nicuşor Dan a confirmat informaţia, susţinând că ar fi vorba de un dosar legat de departamentul de resurse umane.

„Fac o percheziţie. [...] Au ajuns la mine la birou. Mi-au spus că vor să facă o percheziţie. Am spus 'Bineînţeles. Eu trebuie să plec la o conferinţă de presă'. Mi-au spus ceva legat de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine - eu fiind şeful instituţiei - ca să îmi spună că au un mandat de a ridica documente”, a declarat Nicuşor Dan, citat de Digi24.

Într-un comunicat publicat pe portalul instituţiei, DNA precizează:

“Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate în municipiul Bucureşti. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, celelalte două instituţii publice la care procurorii DNA au descins în vederea efectuării de percheziţii ar fi Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public, şi Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.