Procurorii moldoveni cercetează acordarea garanţiilor de stat băncilor devalizate

Femida (Justiţie)
Femida (Justiţie) (facebook.com)

Procuratura Anticorupţie cercetează legalitatea acordării garanţiilor de stat în 2014-2015 celor trei bănci devalizate în cadrul unui dosar penal privind furtul miliardului, a declarat Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie suspendat temporar din funcţie, în cadrul unei emisiuni televizate de la TV8.

Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială, au beneficiat de garanţii de stat acordate de guvern. Astfel, în luna noiembrie 2014, executivul a dispus acordarea sumei de 9,5 miliarde de lei, iar în martie 2015, a sumei de 5,3 miliarde de lei.

În context, vicepreşedintele Parlamentului, Alexandr Slusari a ţinut să sublinieze că Adrian Candu, Dorin Drăguţan, Iurie Leancă şi Anatol Arapu la solicitarea lui Vlad Plahotniuc, au decis pe 7 noiembrie 2014 că furtul imens poate fi protejat cu banii contribuabililor. „Deja trei ani toată ţara achită banii furaţi tot de la noi, şi în sumă dublă!”

„Amintesc că în perioada 7-27 noiembrie 2014 aceste bănci, care chipurile erau pe brânci şi acoperite cu garanţiile de stat, au acordat credite în valoare de 25,5 MILIARDE LEI. În orice ţară cu standarde minime ale unui stat de drept aceste patru persoane demult ar fi fost încătuşate!”, a conchis parlamentarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe