Procurorul Lucian Onea, revocat de CSM de la DNA Ploieşti

Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, solicitarea înaintată de actualul şef interimar al DNA privind revocarea din funcţia de procuror a fostului şef al serviciului teritorial Ploieşti, Lucian Onea.

Decizia vine în contextul în care Lucian Onea este cercetat într-un dosar aflat pe rolul noii Secţii pentru investigarea magistraţilor.

DNA, prin actualul şef Marius Nistor, a solicitat CSM să îl revoce din funcţia de procuror pe Lucian Onea "întrucât acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile specifice funcţiei deţinute".

Lucian Onea este urmărit penal pentru o serie de infracţiuni: participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă, constituirea unui grup infracţional organizat, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informaţiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de Mircea Negulescu, alias "Portocală", Onea ar fi fabricat probe în cazul fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Tot CSM a respins însă, cu o zi în urmă, solicitarea înaintată de adjunctul Secţiei pentru investigarea magistraţilor, Adina Florea, de a-i aresta preventiv pe cei doi procurori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne