Producatori chinezi de lactate au fost inchisi, pe fondul scandalurilor cu alimente toxice

Unul dintre cele 300 de mii de bebelusi contaminati cu lapte praf cu melamina, din Beijing 2 decembrie 2008. Scandalul a fost musamalizat timp de sase luni de autoritatile chineze
Unul dintre cele 300 de mii de bebelusi contaminati cu lapte praf cu melamina, din Beijing 2 decembrie 2008. Scandalul a fost musamalizat timp de sase luni de autoritatile chineze (PETER PARKS / AFP / Getty Images)

Aproape jumatate dintre firmele de lactate din China au primit ordinul de a opri productia, dupa mai multe scandaluri legate de alimente toxice.

Administratia generala de supraveghere, inspectie si carantina a calitatii a regimului chinez spune ca din aproximativ 1.200 de companii producatoare de lactate, 426 din producatori nu au reusit sa treaca inspectia, iar 107 au primit ordinul de a opri productia.

Un scandal legat de lapte toxic, contaminat cu melamina, din 2008, a ucis cel putin sase copii si a lasat sute de mii bolnavi. Producatorii au scos pe piata lapte otravit cu melamina pentru a stimula aparitia continutului de proteine.

La inceputul acestui an, a avut loc un protest public cu privire la adaugarea, de catre producatori a unei pudre cu proteine din piele in produsele lactate, intr-o alta incercare de a trisa controalele continutul de proteine.

Presa locala a raportat ca neacordarea de licente va fi folosita pentru a elimina companiile mai mici si consolidarea industriei in mai putine companii, mai mari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe