Profesorul care a instigat elevii să nu poarte măşti este cercetat. Îl paşte un dosar penal

Nelu Pop
Nelu Pop (Screenshot)

Un profesor de sport din Oradea este cercetat disciplinar şi s-ar putea alege cu dosar penal, după ce i-a instigat pe elevi să nu poarte măşti şi să nu respecte regulile sanitare impuse de autorităţi pe perioada stării de alertă. Pentru a-şi atinge obiectivul, Nelu Pop a pus la cale, în sala de clasă, o scenetă în care elevii purtau măşti ale unor personaje din benzile desenate şi i-a numit pe aceştia “animăluţe în ţarc”, relatează Digi 24.

“Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea şi vreau să vă prezint cum arată o oră în condiţiile de astăzi. În condiţiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măşti şi să fim ca nişte animăluţe în ţarc. Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru care nu au voie să părăsească ţarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să îşi dea măştile jos”, spune profesorul Nelu Pop, într-un material video postat pe Facebook.

Filmarea a fost însoţită de titlul “Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales această formă de protest. JOS BOTNIŢA LA COPII !!!”

“Sceneta” a atras atenţia autorităţilor iar Virgil Blage, inspectorul şcolar general din judeţul Bihor, a declarat la Digi 24 că este “revoltat” de ceea ce a văzut şi că a fost demarată cercetarea disciplinară a profesorului de sport, la nivelul instituţiei de învăţământ.

“La nivelul inspectoratului şcolar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii şi prevenirii pandemiei. Este inacceptabil să se întâmple aşa ceva, în condiţiile în care întreaga ţara este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia”, a adăugat inspectorul.

De asemenea, Blage consideră că elevii şi-au dat “acordul” pentru această formă de protest doar sub “presiunea” aplicată de profesorul de sport.

“Este iniţiativa domnului profesor, el le-a sugerat măştile care să fie achiziţionate. Noi ne-am gândit încă de ieri să procedăm la suspendarea lui, dar din punct de vedere legal este imposibil în acest moment să îl suspendăm. Chiar şi pentru un astfel de gest. Este abrogat acel articol care ne permitea să-l suspendăm pe perioada cercetării disciplinare”, a susţinut inspectorul şcolar general.

Totodată, Virgil Blage a precizat că urmează să aibă loc discuţii cu profesorul şi că se vor depune eforturi pentru a limita contactul dintre acesta şi elevi.