Progres dramatic în controlul erupţiei de Ebola din Africa

Medici din Senegal in lupta contra Ebola
Medici din Senegal in lupta contra Ebola (Epoch Times)

Săptămânile acestea medicii din Dakar, Senegal, au făcut progrese mari în controlul erupţiei de Ebola din vestul Africii, a declarat vineri unul dintre medicii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Până în prezent se ştie că Ebola a omorât cel puţin 168 de persoane din Guinea şi Liberia. Nu există vreun vaccin sau medicament care să poată vindeca Ebola. Boala cauzează febră mare şi sângerări masive. Această izbucnire a bolii în Africa de Vest este neobişnuită, deoarece ea se manifestă de obicei în centrul şi estul continentului.

Există semne că înaintarea epidemiei încetineşte, dar încă nu s-a terminat, a afirmat vineri coordonatorul agenţiei de sănătate a Naţiunilor Unite în Guinea, Jean-Bosco Ndihokubwayo.

"Situaţia s-a îmbunătăţit dramatic în ultimele două săptămâni, dar încă nu s-a terminat”, a afirmat el.

Cele mai recente două cazuri de persoane infectate din Guinea au fost confirmate miercuri, conform declaraţiilor lui Ndihokubwayo, care a adăugat că aceştia au fost infectaţi de oameni care contractaseră deja boala. Acesta este un semn bun pentru că arată că medicii controlează calea de transmitere a bolii, a mai spus acesta.

În Liberia nu s-au mai înregistrat cazuri noi din 6 aprilie, conform Ndihokubwayo.

Ebola are o perioadă de incubaţie de până la 21 de zile, înainte ca o persoană să aibă simptome de orice fel. Medicii aşteaptă, de obicei, 42 de zile, dublul perioadei de incubaţie, de la ultimul caz pentru a declara sfârşitul epidemiei.

Până în prezent au existat mai mult de 240 de cazuri suspectate de infecţie şi apoi confirmate, marea majoritate în Guinea, conform Organizaţiei Mondiale de Sănătate.

Ndihokubwayo a confirmat că rata de mortalitate a acestei molime este de 70% , tipică pentru Ebola, care poate fi fatală pentru 90% dintre bolnavi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe