Proiect: Problematica discriminării, introdusă în programa şcolilor de poliţie

Poliţişti
Poliţişti (Epoch Times România)

Un proiect de formare privind discriminarea ar putea fi introdus în şcolile de poliţie, a declarat preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Ferenc Asztalos, informează Gandul.info. Măsura urmează să fie luată pe fondul problemelor apărute în ultima vreme în Poliţia Română.

Asztalos a apreciat că "lucrurile sunt destul de grave", după cum semnala şi ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe, care a dispus să se facă verificări la toate inspectoratele de poliţie cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională.

"Dorim să propunem un program de formare a instituţiilor de învăţământ din subordinea Ministerului de Interne, pentru a oferi expertiză şi a pregăti viitorii poliţişti, respectiv actualii poliţişti, pe problematica discriminării", a declarat Asztalos.

CNCD va mai propune ca Poliţia Română să adopte un plan intern de "respectare a demnităţii şi a principiului nediscriminării pentru propriii angajaţi".

Asztalos a declarat că CNCD nu a fost sesizat de angajate ale Poliţiei cu privire la fapte de hărţuire sexuală, dar au existat poliţiste care au reclamat "tratament diferenţiat în acordarea unor drepturi", precum acordarea unui concediu de studiu sau a unei promovări.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus controale la inspectoratele judeţene de poliţie cu privire la respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională, pentru a fi identificate şi sancţionate practici discriminatorii în raport cu angajatele şi alte aspecte neconforme.

Controalele vin în urma scandalului declanşat pe 26 decembrie, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne