Promovare turistică a României pe Travel Channel: ”Veniţi să vedeţi peisaje şi tradiţii neatinse de vreme şi modernitate”

Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, activităţi organizate cu ocazia aniversării a 77 de ani de la înfiinţate.
Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, activităţi organizate cu ocazia aniversării a 77 de ani de la înfiinţate. (Epoch Times România)

Acum doi ani România era promovată pe plan internaţional de CNN prin intermediul a trei clipuri video care au costat aproximativ 4,9 milioane de euro. Anul acesta, României a făcut un contract cu o altă companie americană pentru a prezenta străinilor frumuseţile ţări noastre, campanie pentru care s-au plătit doar 900.000 de euro. Mesajul campaniei este ”veniţi să vedeţi peisaje şi tradiţii neatinse de vreme şi modernitate”.

Campania de promovare a României ca destinaţie turistică din 2011 avea sloganul „Explore the Carpathian Garden" şi conţinea trei clipuri video, care erau difuzate pe trei posturi de televiziune străine, respectiv Eurosport, Euronews şi CNN. Această campanie a costat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului circa 4,9 milioane de euro. Clipurile, realizate de către CNN, aveau un caracter generalist şi prezentau castele, case, grădini şi peisaje naturale.

Noua strategie de promovare

Autoritatea Naţională pentru Turism a colaborat anul acesta cu o altă reţea de televiziune americană în vederea realizării unei noi strategii de promovare turistică a României. Reţeaua se numeşte Scripps Networks Internaţional Limited şi a încasat suma de 904.534 euro fără TVA de la statul român pentru a realiza o serie de clipuri publicitare despre ţara noastră.

Clipurile vor fi difuzate timp de un an pe unul dintre posturile acestei companie, respectiv Travel Channel. Conceptul acestei campanii se bazează pe ideea conform căreia România oferă peisaje, tradiţii neatinse de vreme, locuri şi animale sălbatice departe de modernitate.

Până în prezent au fost finalizate şapte clipuri de promovare din cele “24 de filme scurte/vignette de 3 minute şi 1 minut care vor promova brandul de turism, tradiţii româneşti şi cele 6 produse (circuitele culturale, turismul în natură, turismul rural, city break, turismul activ şi de aventură,turismul balnear şi wellness)”, au informat reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Comuniunea dintre om şi natură

În clipuri se prezintă natura neatinsă şi locuri unde omul trăieşte în armonie cu natura. Potrivit mesajului clipurilor, în România te întorci în timp şi poţi beneficia de viaţa sănătoasă de la ţară unde totul este natural.

Sunt prezentate şi pajiştilor multicolore din Piatra Craiului, dar şi oamenii care fac, după reţete vechi, brânză şi pâine în propriile lor gospodării. Apar şi imagini cu ţărani la coasă, sau care ară cu pluguri vechi, precum şi vaci pe uliţele satului, din care reiese că deşi Europa şi-a pierdut inima sa rurală în România totuşi o vom regăsi. Vom afla şi că România are cea mai întinsă pădure virgină din Europa şi cel mai mare număr de urşi şi numeroşi lupi.

În România a început deja de câteva săptămâni difuzarea acestor clipuri pe postul Travel Channel.

Pe lângă clipurile de promovare, se vor realiza două noi filme asemănătoare cu “Wild Carpathia”, documentarul realizat tot pentru Travel Channel de Charlie Ottley în care se prezintă zona munţilor Carpaţi. Va fi realizat un film documentar care va prezenta zonele Porţile de Fier şi Delta Dunării, iar un altul Carpaţii de Nord şi de Est.

Proiectul este finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional, iar contractul a a fost semnat la 28 martie 2013. Potrivit contractului, “Planul media acoperă perioada mai 2013-martie 2014, în total aproape 7000 de minute de emisie. Regimul de difuzare TV este săptămânal, în cel puţin 21 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, obligatoriu în Austria, Franţa, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Rusia, România.”

Oficialii români au declarat că au ales să promoveze România pe postul Travel Channel pentru că “considerăm că publicul include grupul nostru ţintă anume călătorul cu discernământ, aşa cum a fost el identificat în urma amplelor cercetări de piaţă ocazionate de realizarea brandului turistic naţional, respectiv persoane cu educaţie superioară, ce au un venit mediu/mare, trăiesc în oraşe medii/mari, respectă mediile naturale, sociale şi culturale, au venituri medii spre mari, sunt educate şi folosesc des ca mijloc de transport avionul”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură