Promovări controversate la Înalta Curte. Unul dintre cei promovaţi a dat jos şeful Armatei chiar în ziua vizitei şefului NATO la Bucureşti

Justiţia
Justiţia (Captură web)

În urma unui interviu în faţa Secţiei pentru judecători a CSM, dominată de tabăra fostei şefe CSM Lia Savonea, mai mulţi judecători au fost promovaţi la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Printre ei, nume controversate, relatează G4Media.

Astfel, Vasile Bicu este judecătorul care a dat jos şeful Armatei, pe actualul premier Nicolae Ciucă, chiar în ziua vizitei şefului NATO la Bucureşti. A fost trimis în judecată pentru corupţie, dar a fost achitat. A fost coleg cu senatorul corupt Cătălin Voicu la Universitatea Bioterra.

Laura Andrei este o altă apropiată a Liei Savonea. A fost preşedinte la Tribunalul Bucureşti şi este fosta soţie a notarului Jean Andrei, condamnat la 2 ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor de plaje de la Constanţa.

Judecătoarea Carmen Mihaela Voinescu de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a aprobat reîncadrarea în magistratură a fostului procuror Marius Nicu Vasile, cumnatul judecătoarei CSM Simona Marcu. Acesta a demisionat din magistratură ca să scape de un dosar disciplinar, apoi a cerut să revină. Secţia pentru procurori a CSM s-a opus şi procurorul Nicu Vasile a făcut contestaţie la CAB, unde i-a dat dreptate judecătoarea Carmen Mihaela Voinescu.

Articolul integral poate fi citit aici.