Protest al bicicliştilor în Bucureşti: Agresivitatea din traficul rutier este tot mai evidentă

Marşul bicicliştilor, Bucureşti, 25 aprilie 2015
Marşul bicicliştilor, Bucureşti, 25 aprilie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În Piaţa Universităţii este anunţat, duminică, un protest al bicicliştilor. Organizat pe Facebook, evenimentul intitulat sugestiv „Şi pe biciclişti îi aşteaptă cineva acasă!” îşi propune să tragă un semnal de alarmă privind scăderea siguranţei rutiere pe drumurile publice.

Potrivit anunţului făcut pe Facebook, bicicliştii sunt aşteptaţi în Piaţa Universităţi la ora 16.00. Adunarea a fost notificată la primărie.

Nu în ultimul rând, organizatorii reamintesc că, de curând, doi biciclişti au fost ucişi în urma unor accidente rutiere:

"Nu uitaţi, duminică ieşim în stradă, în Piaţa Universităţii (spre Piaţa Romană), pe trotuarul de lângă Arhitectură, pentru a trage un semnal de alarmă privind scăderea siguranţei rutiere pe drumurile publice.

Sunteţi aşteptaţi cu bicicleta (sau fără) de la ora 16.
Vom pune bicicletele una lângă alta, în şir, iar mesajele le vom afişa pe ele.

Adunarea publică îndeplineşte toate condiţiile legale de organizare, Primăria Capitalei fiind notificată despre organizarea evenimentului.

Duminică, 20.10.2019, am fost la înmormântarea unui biciclist, accidentat, săptămâna trecută, în trafic. Luni am auzit că alt biciclist a fost omorât într-un accident rutier. Este de datoria noastră să facem ceva. Mi s-a întâmplat, destul de des, să rulez cu bicicleta pe drum cu prioritate şi să fiu ignorată de şoferi care ies de pe drumuri secundare, ei asigurându-se doar de maşini şi atât. Haideţi să ne cerem drepturile că participanţi la trafic!", transmit organizatorii, pe Facebook.

„Din păcate, agresivitatea din traficul rutier este tot mai evidentă, iar autorităţile poartă partea lor de vină. De exemplu, dacă autorităţile locale ar fi direcţionat măcar 1% din fondurile alocate infrastructurii dedicate maşinilor către proiecte de realizare de rute pentru biciclete, dezvoltarea infrastructurii din Bucureşti ar fi putut fi deja comparabilă cu cea din alte oraşe europene”, se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Anterior protestului, organizatorii au depus la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române un set de propuneri legislative care vizează creşterea siguranţei rutiere, dar şi rezolvarea unor probleme din Codul Rutier.

Iată câteva exemple, potrivit postării liderului OPTAR, Marian Ivan:

- eliminarea interzicerii mersului cu bicicleta pe drumurile publice până la vârstă de 14 ani (România este singura ţară din lume care interzice copiilor să meargă pe bicicletă pe drumurile publice!);
- permiterea utilizării bicicletei pe trotuar, până la vârstă de 8 ani;
- scăderea amenzilor în cazul bicicliştilor (în momentul de faţă, lipsa soneriei la bicicletă este mai drastic sancţionată decât multe dintre abaterile făcute la volanul unei maşini);
- scăderea limitei de viteză la care se aplică sancţiuni atunci când se depăşeşte viteza în zona urbană;
- introducere de noi indicatoare (utile pietonilor şi bicicliştilor);
- condiţii mai bune pentru pietoni (minim 2 m de fâşie de trotuar - termen nou);
- reglementări privind circulaţia trotinetelor electrice;
- măsuri mai simple pentru aplicarea de sancţiuni în cazul opririi neregulamentare a autovehiculelor;
- posibilitatea aplicării de sancţiuni către autorităţi, atunci când execută lucrări care pun în pericol viaţa participanţilor la trafic;
- introducerea noţiunilor ”banda pentru biciclete” şi ”banda comună pentru transportul public şi biciclete”;
- posibilitatea ridicării autovehiculelor parcate neregulamentar, indiferent unde sunt oprite (în acest moment legea nu permite ridicarea maşinilor parcate pe trotuare, spaţii verzi sau orice altceva nu este parte carosabilă).