Protest HoReCa: În restaurantele şi cafenelele din R. Moldova se va stinge temporar lumina

Protest HoReCa la Chişinău
Protest HoReCa la Chişinău (facebook.com/MĂR)

Sectorul HoReCa critică decizia Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică de la Chişinău prin care starea de urgenţă în sănătate a fost anunţată până pe 15 februarie inclusiv cu prelungirea restricţiei ce limitează programul de activitate al restaurantelor şi cafenelelor până la ora 22:00.

Mai mult, reprezentanţii hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor au decis ca pe 14 şi 15 ianuarie, ora 19:00 în semn de protest, „dezacord şi nemulţumire” să întrerupă lumina din localurile de alimentaţie publică pentru 2 minute. „În speranţa că dacă nu suntem auziţi, poate, măcar o să fim văzuţi!”

Sectorul HoReCa susţine că a cerut repetat autorităţilor responsabile să elimine restricţia privind limitarea programului de activitate până la ora 22:00, întrucât în ultimele săptămâni s-a atestat o scădere considerabilă a cazurilor de infectare cu Covid. Toate apelurile şi scrisorile însă au rămas fără răspuns.

„Mesajul vine din numele celor circa 50.000 de familii pentru care HoReCa este singura sursă de venit. Noi vrem să lucrăm în regim normal! Ne cerem scuze de incomoditatea creată şi sperăm că ne veţi înţelege şi susţine în dorinţa noastră de a lucra aici, acasă”, se arată într-o declaraţie a HoReCa, unul dintre cele mai afectate domenii în perioada pandemiei cu virusul chinezesc.