Protest inedit. Un primar anunţă că înfiinţează o asociaţie care va milita pentru drepturile... râmelor

Laurenţiu Gâdei
Laurenţiu Gâdei (Laurenţiu Gâdei/Facebook)

Primarul oraşului gălăţean Târgu Bujor protestează împotriva unei directive semnate de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, intrată deja în vigoare, care prevede că tăierea porcilor de Crăciun trebuie să aibă loc doar în prezenţa unui veterinar, potrivit Mediafax. Măsura lui Daea a fost criticată atât în spaţiul public, în special în mediul rural, cât şi de diverşi edili din cauza dificultăţii cu care va fi aplicată aceasta.

Nemultumit, edilul a anunţat că va înfiinţa o asociaţie pentru protejarea drepturilor... râmelor, susţinând că acestea sunt ucise de pescari fără anestezie şi fără medic veterinar.

“Nu-i corect faţă de alte animale. De aceea, anunţ în premieră că înfiinţez o asociaţie care va milita pentru respectarea drepturilor râmelor. De râme nu se ocupă nimeni, eu sunt pescar şi sunt conştient de chinurile prin care trec. Râmele sunt eutanasiate de pescari în mod barbar, fără anestezie şi fără medic veterinar. Trebuie să schimbăm ceva”, a declarat Laurenţiu Gâdei.

“Eu ca primar reprezint oraşul Tg.Bujor şi satele componente Moscu şi Umbrăreşti. Avem mulţi porci în zonă, estimez că de Crăciun vor fi sacrificate între 300 şi 500 de animale. De obicei, porcii sunt sacrificaţi în acelaşi timp, durează o săptămână. Stau şi mă întreb cum va reuşi un medic veterinar să ajungă la toate gospodăriile. Va fi haos, mi se pare imposibil de aplicat aşa ceva. Este o chestie năstruşnică, asta cu porcii. Noi avem un singur medic veterinar care are un asistent. Eventual, cei doi ar putea să rămână şi la pomana porcului, aşa este creştineşte, mai ales că au asistat la sacrificare”, a adăugat primarul.