Protest international impotriva persecutiei

In fata Ambasadelor si Consulatelor Chinei au avut loc proteste pasnice pentru comemmorarea a 11 ani de persecutie a practicantilor Falun Gong (sau Falun Dafa) de catre Partidul Comunist Chinez.
Epoch Times România
02.08.2010

Practicantii Falun Gong Romania s-au adunat duminica 1 august, in fata Ambasadei Chinei pentru o trista comemorare. Aceea a celei mai mari persecutii din istoria moderna a lumii, inceputa de Partidul Comunist Chinez (PCC) la 20 iulie 1999.

Doamna Ileana Ros-Lehtinen a propus in martie a.c. Congresului american Rezolutia 605, "Recunoscand persecutia continua a practicantilor Falun Gong din China la aniversarea a 11-a campanii a Partidul Comunist Chinez de a suprima miscarea spirituala Falun Gong". Aceasta rezolutie, a avut 81 sponsori si a fost adoptata coplesitor printr-un vot de 412 la 1.

Metodele folosite de PCC amintesc de metodele folosite pentru persecutia cetatenilor romani in timpul dictaturii comuniste. Epoch Times a dat publicitatii best seller-ul "Cele 9 Comentarii" - carte premiata cu numeroase premii pe plan international - care descrie adevarul despre comunism. Un adervar cutremurator: macelurile din timpul Revolutiei Culturale, actele de canibalism din timpul Marii Foamete, grozaviile campaniei guvernului chinez impotriva practicantilor Falun Gong, etc.

Oficial, in Romania comunismul a murit in 1989. Dar efectele sale se mai resimt inca, uneori chiar foarte puternic si dureros. Daunele produse constiintei romanesti sunt greu de reparat si au efecte devastatoare pe termen lung.

Poate ca citind "Cele 9 Comentarii" veti avea, ca si noi, impresia ca sunt extrem de asemanatoare cu ce ni s-a intamplat noua in dictatura ceausista. Poate veti crede, ca si noi, ca ele ne privesc pe toti cei care am trait sub comunism si care am fost de-a lungul vremii influentati intr-un fel sau altul de maleficele doctrine comuniste.

Multi dintre cei care le-am citit am remarcat ca in adancurile mintii noastre uneori inca mai bantuie fantoma comunismului. Multi, asemenea celor din China, am vrut sa ne desolidarizam de un lucru atat de ingrozitor, si am dorit sa ne facem publica opozitia fata de comunism.Va invitam sa le cititi si sa ne trimiteti opiniile dvs.

www.epochtimes-romania.com/articles/2004/12/article_10.html

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor