Protest la Iaşi faţă de arestarea lui Cristian Dide. Protestatarii au aruncat cu ouă în sediul DIICOT

Protest la DIICOT
Protest la DIICOT (Podul.ro)

Mai mulţi protestatari din Bucureşti s-au deplasat la Iaşi pentru a protesta în faţa sediului DIICOT regional, în semn de revoltă faţă de arestarea activistului civic Cristian Mihai Dide, arestare pe care protestatarii o consideră abuzivă, relatează Podul.ro.

Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în cadrul operaţiunii de combatere a traficului de droguri de risc a parchetului anti-crimă organizată. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Protestatarii au legat şi un banner, de gardul instituţiei, cu mesajul #FreeDide şi au aruncat cu ouă în sediul DIICOT. Jandarmii i-au legitimat pe protestatari iar unul dintre participanţi, Ionel Răcaru, a fost urcat cu forţa în dubă şi dus la Poliţie pentru a fi sancţionat.

„Este un abuz. Exact asta aţi făcut şi cu Dide”, le-au strigat jandarmilor mai mulţi protestatari.

Unul dintre participanţii la acţiunea de protest a precizat că, deşi au vorbit la telefon cu cel luat cu duba, nu este clar unde a fost dus acesta de către Jandarmerie, care i-ar fi comunicat, eronat, că este dus la Secţia 4 de Poliţie. Protestatarii s-au deplasat la Secţia 4, însă Ionel Răcaru, cel urcat cu forţa în dubă de către Jandamerie, nu se afla acolo.