Protest la Iaşi faţă de arestarea lui Cristian Dide. Protestatarii au aruncat cu ouă în sediul DIICOT

Protest la DIICOT
Protest la DIICOT (Podul.ro)

Mai mulţi protestatari din Bucureşti s-au deplasat la Iaşi pentru a protesta în faţa sediului DIICOT regional, în semn de revoltă faţă de arestarea activistului civic Cristian Mihai Dide, arestare pe care protestatarii o consideră abuzivă, relatează Podul.ro.

Dide a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în cadrul operaţiunii de combatere a traficului de droguri de risc a parchetului anti-crimă organizată. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Protestatarii au legat şi un banner, de gardul instituţiei, cu mesajul #FreeDide şi au aruncat cu ouă în sediul DIICOT. Jandarmii i-au legitimat pe protestatari iar unul dintre participanţi, Ionel Răcaru, a fost urcat cu forţa în dubă şi dus la Poliţie pentru a fi sancţionat.

„Este un abuz. Exact asta aţi făcut şi cu Dide”, le-au strigat jandarmilor mai mulţi protestatari.

Unul dintre participanţii la acţiunea de protest a precizat că, deşi au vorbit la telefon cu cel luat cu duba, nu este clar unde a fost dus acesta de către Jandarmerie, care i-ar fi comunicat, eronat, că este dus la Secţia 4 de Poliţie. Protestatarii s-au deplasat la Secţia 4, însă Ionel Răcaru, cel urcat cu forţa în dubă de către Jandamerie, nu se afla acolo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne