Protestatarii americani blochează centrul oraşului Seattle. Trump ordonă autorităţilor să reia controlul

Donald Trump
Donald Trump (OLIVIER DOULIERY/AFP VIA GETTY IMAGES)

Preşedintele Donald Trump a cerut miercuri oficialilor locali din Seattle să preia centrul oraşului lor ocupat de un grup de protestatari ai stângii radicale.

"Guvernatorul de stânga radicală, Jay Inslee, şi primarul oraşului Seattle sunt confuzi şi au jucat la un nivel pe care marea noastră Ţară nu l-a mai văzut niciodată", a scris Trump pe Twitter. „Recuperaţi-vă oraşul ACUM.”

Un grup radical de protestatari a blocat şase intersecţii din oraşul Seattle, inclusiv Capitol Hill, declarându-l „Zona autonomă a Capitol Hill” şi au emis miercuri o listă de cereri către autorităţi.

Guvernatorul statului a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu este familiar cu cererile şi problema.

Trump s-a arătat supărat că oficialii locali nu i-au îndepărtat imediat pe protestatari şi nu au recăpătat controlul asupra zonei. Preşedintele a ameninţat că vă trimite forţe federale.

„Dacă nu o faceţi voi, o voi face eu”, a scris Trump. „Acesta nu este un joc. Aceşti anarhişti urâţi trebuie opriţi IMEDIAT. MIŞCAŢI-VĂ REPEDE!"

Grupul a cerut ca oraşul să desfiinţeze Departamentul de Poliţie din Seattle şi închisorile şi să acorde amnistie tuturor migranţilor ilegali, îngrijiri medicale gratuite şi colegii pentru toţi.

Luni, departamentul de poliţie din Seattle a blocat şi a abandonat Zona Estică, formată din şase străzi, permiţând protestatarilor să controleze zona. Poliţia a anunţat că nu se va întoarce în zonă decât pentru apeluri de urgenţă.

"Teroriştii autohtoni au preluat oraşul Seattle, conduşi de democraţi aparţinând de stânga radicală", a scris Trump. "LEGE SI ORDINE!"