PRU visează la guvernare alături de ALDE şi PSD

PRU aspiră să intre la guvernare alături de PSD şi ALDE după alegerile parlamentare din iarnă, a anunţat liderul partidului Bogdan Diaconu, care susţine că va condiţiona formarea unei eventuale majorităţi alături de cele două formaţiuni, de desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de premier.
Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Partidul România Unită va intra "cu lejeritate" în Parlament şi va condiţiona formarea unei majorităţi cu PSD şi ALDE de desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de premier al României, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul partidului Bogdan Diaconu, citat de News.ro.

Mai exact, liderul PRU afirmă că partidul său va obţine între 9 şi 15 % la alegerile parlamentare din iarnă. "Vom lua nouă la sută fără Ponta, iar dacă trece la noi, luăm 15", a precizat Bogdan Diaconu, adăugând că listele nu au fost încă depuse, astfel că "orice este posibil".

"Sunt convins că PRU intră cu lejeritate în viitorul Parlament, ca să impunem un guvern care să facă ce trebuie, adică o politică naţională", a subliniat Bogdan Diaconu.

Victor Ponta va rămâne propunerea PRU pentru postul de premier iar, în eventualele discuţii de după alegeri, Bogdan Diaconu susţine că va condiţiona formarea unei majorităţi PSD-ALDE-PRU de desemnarea social-democratului în fruntea Executivului.

Declaraţiile lui Bogdan Diaconu au fost făcut la Iaşi, acolo unde la şefia filialei judeţene a PRU a fost numit fostul primar Gheorghe Nichita, trimis în judecată de DNA în două dosare penale şi aspirant la un nou mandat de deputat la viitoarele alegeri.