Prună, despre recursul compensatoriu: În varianta iniţială ar fi ieşit 1.700 de deţinuţi. PSD a eliberat 11.000

Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru tehnocrat al Justiţiei, Raluca Prună, a reacţionat miercuri, la RFI, după afirmaţiile făcute de premierul Viorica Dăncilă, în Parlamentul European, pe tema legii recursului compensatoriu.

"Declaraţia mi se pare în primul rând lipsită de o asumare a responsabilităţii. Premierul Dăncilă face parte dintr-un Guvern susţinut de coaliţia PSD-ALDE şi realitatea este că această coaliţie PSD-ALDE, prin Guvernul său Grindeanu a adoptat acest proiect de lege, l-a trimis în Parlament şi după aceea a urmat calea parlamentară (...). În Parlament, proiectul acesta de lege a fost modificat de aşa natură, s-au modificat condiţiile şi s-au făcut mult mai flexibile", a declarat Raluca Prună.

Fostul ministru a explicat că "în varianta iniţială ar fi ieşit aproximativ 1.700 de persoane, iar acum, potrivit datelor pe care le vedem, au ieşit peste 11.000".

"Haideţi să ne uităm instituţional, să vedem cine a adoptat acest proiect de lege şi răspunsul este Parlamentul. Mai mult decât atât, a existat o obiecţie de neconstituţionalitate a acestei legi şi legea a mers inclusiv la CCR, care constată că este constituţională (...). Nu discutăm de vinovăţii aici, discutăm de efecte şi efectele sunt devastatoare, au un puternic impact emoţional", a precizat Prună.

Interviul integral aici.

Reamintim că, întrebată în Parlamentul European, marţi seară, ce va face în România în privinţa legii recursului compensatoriu în condiţiile în care Opoziţia i-a cerut să retragă actul normativ iar în ultima vreme au fost mai multe infracţiuni ale celor ieşiţi din puşcării, premierul Viorica Dăncilă a pasat răspunderea la Guvernul tehnocrat.

"După cum ştiţi această lege a recursului compensatoriu a fost iniţiată de Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş şi cred că nu a fost o decizie inspirată la acel moment. Nu pot să vă dau acum un răspuns asupra a ceea ce voi face. Trebuie să mă întorc în ţară în seara aceasta, mâine am să mă întâlnesc cu ministrul Justiţiei pentru a lua o decizie, a vedea efectele aceste legi, implicaţiile pe care le-a avut pentru ca decizia noastră să reflecte realitatea în România şi lucruri precum cele care s-au întâmplat să nu mai aibă loc", a fost răspunsul Vioricăi Dăncilă.

Şefa Executivului a subliniat că nu poate în acest moment să vină cu o decizie până nu vorbeşte cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că "nu este jurist".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne