PSD a dat bani pentru a-i aranja lui Dragnea întâlniri la vârful administraţiei americane

Un politician român condamnat la închisoare pentru fraudarea alegerilor încearcă să-şi aranjeze întâlniri cu vice-preşedintele Statelor Unite şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, scrie un site american specializat în monitorizarea activităţii Congresului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

PSD ar fi achitat 100.000 de dolari unei firme de lobby din SUA, Madison & Co, pentru a-i facilita lui Liviu Dragnea întâlniri cu vicepreşedintele Mike Pence, cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan, precum şi cu persoane influente din mediul politic, din presă şi din mediul academic, susţine site-ul american Legistorm.com, preluat de Adevărul.

"Un politician condamnat la închisoare pentru fraudarea alegerilor încearcă să aranjeze întrevederi cu vicepreşedintele Mike Pence şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan", scrie Legistorm, care reaminteşte că Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi şef de partid e condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Legistorm.com prezintă documente postate pe site-ul Departamentului american al Justiţiei din care reiese că discuţiile pe acest subiect au fost iniţiate de Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg şi la New York, în prezent consilier al vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache.

Conform sursei citate, echipa care trebuia să organizeze aceste întâlniri "cât mai curând posibil" este formată din Al Madison, preşedinte al Madison& Co, lobbystul democrat William Oldaker, Drew Willinson şi William Harris, un apropiat al Republicanilor, care a lucrat pentru Trump Organization pe chestiuni politice şi de business.

Banii au fost viraţi în patru tranşe: 3 iulie 2017 - 45.000 de dolari, 19 septembrie - 15.000 de dolari, 6 octombrie - 30.000 de dolari, 10 octombrie - 10.000 de dolari.

Articolul integral poate fi citit aici

Replica lui Dragnea

"PSD nu are nici un contract cu vreo firmă de genul ăsta şi nici nu a plătit vreun leu nici unei firme. Am verificat dimineaţa şi eu la partid", a declarat vineri dimineaţă Liviu Dragnea, citat de Hotnews.

Întrebat dacă intenţionează să facă o vizită în Statele Unite în perioada următoare, Dragnea a răspuns: "Nu, nu intenţionez, dar dacă o să primesc o invitaţie şi o să fiu lăsat să plec, o să o onorez cu plăcere."