PSD anunţă lansarea unei campanii de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze

Radu Oprea
Radu Oprea (Screenshot)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunţat luni, la finalul Biroului Permanent Naţional al partidului, că social-democraţii vor declanşa o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică.

“Am hotărât împreună cu colegii din Biroul Permanent Naţional ca să declanşăm o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi la energie electrică. Ştiţi că vineri am depus iniţiativa noastră, în Parlament, cu 157 de semnături, adică toţi parlamentarii membri ai PSD, deputaţi şi senatori.

Aceste dezbateri trebuie să fie unele extrem de rapide, de aceea am cerut procedură de urgenţă, şi foarte serioase, pentru că este o mare aşteptare. Şi atunci această campanie de strângere de semnături are rolul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte partide politice, fie că vorbim despre PNL, UDMR, USR-PLUS sau AUR”, a precizat Oprea.

Potrivit social-democratului, miercuri, liderii PSD vor avea o întâlnire, la sediul partidului, cu reprezentanţii celor mai importante organizaţii patronale, care reprezintă întreprinderile mici şi mijlocii din România, pentru a discuta măsurile care pot fi luate pentru sprijinirea lor, adăugând că şi acestea “sunt afectate de valul de scumpiri la energie, la gaze, la combustibili”.

“Avem o iniţiativă legislativă pregătită şi o vom discuta împreună cu reprezentanţii IMM-urilor, astfel, într-un timp foarte scurt, poate săptămâna aceasta, să depunem şi această iniţiativă în Parlament”, a mai transmis Radu Oprea.

Reamintim că, miercuri, 15 septembrie, premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul analizează posibilitatea plafonării preţului la gaze, adăugând că o asemenea măsură ar putea fi adoptată în cazul în care există alte state UE care fac la fel.

Totodată, Cîţu a afirmat că, deşi doreşte analizarea acestei soluţii a plafonării preţurilor la gaze, pentru el este important ca piaţa să nu fie distorsionată foarte mult.

“Pentru că în momentul în care introduci o astfel de măsură distorsionezi piaţa, motivaţia de a investi dispare pentru companii şi atunci vreau să vedem cum luăm această măsură să fie cât mai puţin invazivă în piaţă. Dar trebuie să recunoaştem că, în acest moment, există o situaţie specială care necesită măsuri speciale”, a explicat şeful Executivului la acea vreme.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne