PSD blochează din nou legea carantinei. Ciolacu pune condiţii. Guvernul dă replica

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că senatorii social-democraţi nu vor vota proiectul de lege vizând carantinarea şi izolarea bolnavilor şi suspecţilor de coronavirus. Anunţul lui Ciolacu, care a invocat nevoia unor noi dezbateri şi necesitatea prezenţei premierului şi ministrului Sănătăţii în Senat la dezbateri vine în condiţiile în care după decizia CCR aproape 600 de pacienţi infectaţi s-au externat la cerere din spital. Este o nebuloasă dacă aceştia s-au izolat la domiciliu sau circulă răspândind boala.

Ciolacu a criticat acid acest proiectul de lege iniţiat de Guvern, proiect căruia totuşi social-democraţii i-au adus modificări şi pe care l-au votat în Camera Deputaţilor.

„O să continuăm la Senat dezbaterile atât cu CSM-ul, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta şi vota această lege

Mai mult, singurul membru al Guvernului care a venit să prezinte această lege este domnul ministru Raed Arafat, ca şi specialist în ceea ce priveşte epidemia. Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii şi nici ministrul Justiţiei. Cu alte cuvinte, nu a venit niciun om politic din PNL să susţină această lege, dl Arafat nefiind membru al unui partid politic. Domnia sa ne-a prezentat punctul de vedere ca şi specialist fără să intrăm în detalii privind îngrădirea drepturilor cetăţenilor (...)

Mai mult, legea cum a fost înaintată către Parlament nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. (...)

Nu se va vota legea în Senat până când primul-ministru şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lamurească toate aspectele în discuţie în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a refuzat categoric să admită orice responsabilitate a PSD pentru prelungirea situaţiei de vid legislativ generată de tergiversarea votului pe această lege, pe care social-democraţii o putea amenda cum doreau, dacă exista voinţa necesară.

Reacţia Guvernului

Guvernul a reacţionat rapid la discursul lui Ciolacu, anunţând că nici Orban şi nici alţi miniştri din Guvern nu au fost invitaţi la dezbateri în Parlament.

"Având în vedere afirmaţiile false făcute în spaţiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, şi nici miniştrilor din Cabinet, invitaţia de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care priveşte carantina şi izolarea. Menţionăm faptul că atât premierul, cât şi miniştrii Sănătăţii şi Justiţiei, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitaţi sau solicitaţi în mod oficial.", transmite Guvernul.

De asemenea, Executivul transmite că proiectul are avizul Ministerului Justiţiei

"Proiectul de lege adoptat de Guvern în şedinţa din 6 iulie a.c. a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, observaţiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normativ.

Proiectul de lege a fost înaintat în aceeaşi zi Camerei Deputaţilor, în procedură de urgenţă, ca primă cameră sesizată, fiind adoptat în plen în data de 9 iulie a.c. fără a fi invocate aspectele menţionate astăzi de Marcel Ciolacu.

Pentru o corectă informare a opiniei publice, precum şi pentru a demonta pretextele folosite de lideri ai PSD pentru a tergiversa adoptarea unei legi esenţiale şi urgente în combaterea răspândirii virusului, punem la dispoziţie avizul emis de Ministerul Justiţiei." susţine Guvernul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne