PSD cere demisia sau demiterea lui Florin Cîţu: A dat un semnal grav în piaţă!

Lucian Romaşcanu
Lucian Romaşcanu (Captura Video)

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a cerut, marţi, demisia ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, acuzându-l pe acesta că a afirmat public că există posibilitatea unei crize. Potrivit lui Romaşcanu, prin această declaraţie Cîţu a dat "un semnal grav" în piaţă şi a susţinut că dacă ministrul nu demisionează, atunci PNL ar trebui să îl demită.

"Domnul Cîţu uită că este ministru de Finanţe şi a ieşit ieri cu o declaraţie extraordinar de gravă că există posibilitatea unei crize în România. Nu te joci cu asemenea cuvinte când eşti ministru de Finanţe. Ceea ce face un ministru de Finanţe, pe lângă gestiunea finanţelor şi economiei naţionale, este să dea semnale în piaţă. Semnalul dat de domnul Cîţu este unul grav, lucrurile vor merge în linia în care au mers după primele declaraţii, iar acest lucru nu poate să nu fie decontat şi la nivel politic. Un Guvern este instalat politic, dar guvernează pentru toţi românii. Recesiunea şi austeritatea anunţate de domnul Cîţu nu vor afecta doar electoratul PNL, vor afecta pe toţi românii", a declarat Romaşcanu, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

"Îl somăm pe domnul Cîţu, dacă este responsabil, deşi avem dubii majore în acest sens, să îşi prezinte demisia. Dacă nu dumnealui, atunci cerem PNL să îl retragă din această funcţie extrem de importantă", a mai adăugat senatorul PSD.

Romaşcanu a mai ţinut să sublinieze că un ministru are o misiune "nu numai tehnică, ci şi patriotică".

"Domnul Cîţu spunea în 2012 că a adus pentru banca la care era angajat beneficii de 120 de milioane de euro şi că a fost plătit sub formă de bonus pentru aceşti bani într-un cont offshore. Dacă are probleme cu bugetul, poate că ar fi momentul să îşi aducă banii din offshore în ţară şi să îi taxeze, ca o mică, proprie contribuţie la bunăstarea acestei ţări", a afirmat Romaşcanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne