PSD, lovit înainte de alegeri. Cătălin Rădulescu, condamnat definitiv de Înalta Curte

Cu doar câteva zile înainte de alegeri, deputatul PSD Cătălin Rădulescu - aspirant la un nou mandat de parlamentar - a fost condamnat definitiv într-un dosar de corupţie marca DNA.
Deputatul Cătălin Rădulescu
Deputatul Cătălin Rădulescu (Facebook.com/Cătălin Rădulescu)

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, unul dintre oamenii cu greutate din partidul lui Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Magistraţii au dispus şi un termen de încercare de patru ani, timp în care deputatul trebuie să se supună mai multor măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş; să anunţe orice schimbare de domiciliu; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. Decizia nu a fost definitivă.

Vestea nu i-a picat tocmai bine deputatului Cătălin Rădulescu care candidează pentru un nou mandat de parlamentar în Argeş, pe listele PSD.

Amintim că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, Cătălin Rădulescu s-a ocupat şi de administrarea efectivă a societăţii comerciale SC Concordia Con. Strade SRL, controlând activitatea societăţii ca director general.

Astfel, Cătălin Rădulescu a ignorat dispoziţiile legale, conform cărora calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu "funcţia de preşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice".

Procurorii anticorupţie arată că deputatul a acţionat în mod permanent şi repetat ca administrator şi director general al SC Concordia Con. Strade SRL, substituindu-se administratorului de drept al societăţii şi exercitând şi funcţia de director general al societăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne