PSD se răzgândeşte: Nu mai susţine pensiile speciale. Va vota orice iniţiativă de abrogare

Gabriel Zetea, liderul PSD Maramures
Gabriel Zetea, liderul PSD Maramures (Epoch Times Romania)

Liderul PSD Maramureş Gabriel Zetea a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD „nu susţine în continuare pensiile speciale” şi că este pregătit să voteze orice propunere a oricărui partid privind abrogarea lor.

„În ceea ce priveşte pensiile speciale, este un subiect pe care românii îl tot discută în ultima perioadă, în ultimii ani de zile şi din păcate o rezolvare favorabilă dorinţei românilor nu a fost luată de nimeni şi cred că este cazul ca acest subiect să fie încheiat. PSD vrea să spună astăzi foarte clar, iar acest lucru a fost votat în cadrul Biroului Politic Permanent interimar, că PSD nu susţine în continuare pensiile speciale şi că vom vota orice propunere a oricărui partid politic pentru abrogarea pensiilor speciale din România. Vom demonstra acest lucru prin vot, inclusiv în această săptămână am înţeles că vor fi în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate discuţii pentru anumite propuneri legislative ale anumitor partide politice iar PSD va vota „pentru”.

Liderul PSD Maramureş a precizat că în această perioadă sunt în discuţii pensiile de serviciu, dar că pensiile militare nu vor fi afectate.

„Dar, dacă ele nu se vor materializa aşa cum îşi propun românii, PSD are propriul proiect pentru supra-impozitarea tuturor pensiilor speciale din România”, a adăugat Zetea.

Social-democratul a reiterat că PSD consideră că nicio categorie socială nu ar trebui să beneficieze de pensie specială şi că poziţia partidului „este una clară: vom vota 'pentru' orice propunere care vine pentru abrogarea pensiilor speciale”, indiferent de părerile personale ale unora dintre social-democraţi.

„Eu nu vă spun că nu există în interiorul PSD colegi care îşi doresc altceva, dar decizia PSD este una foarte corectă, luată astăzi, susţinută public, asumată public. [...] Eu sunt convins că vor fi şi alţi parlamentari, de la alte partide politice, care nu vor dori eliminarea pensiilor speciale pentru aleşi. Nu ştiu ce se va întâmpla cu dânşii, dar poziţia fermă a PSD este pentru abrogarea pensiilor speciale în România. [...] Astăzi, poziţia politică a PSD este clară: vom vota 'pentru' orice propunere care vine pentru abrogarea pensiilor speciale”, a replicat liderul PSD.

Întrebat de presă dacă, votând o lege pentru abrogarea tuturor pensiilor speciale, nu există riscul ca această lege să fie declarată neconstituţională şi atunci toate pensiile speciale să rămână în vigoare, Gabriel Zetea a răspuns:

„Tocmai de aceea v-am spus, dacă aceste propuneri ale altor partide politice nu vor vedea lumina zilei, PSD are şi propriul său proiect pentru eliminarea pensiilor speciale din România, şi acesta este supra-impozitarea tuturor pensiilor”.

După ce liderul PSD Maramureş a precizat că, dacă nu se va ajunge la abrogarea pensiilor speciale, PSD merge cu proiectul său, acela de supra-impozitare a tuturor pensiilor speciale, reporterul ETR l-a întrebat dacă este vorba despre proiectul iniţiat de Eugen Teodorovici, care prevede impozitarea pensiilor de peste 7000 de lei şi dacă se are în vederea revizuirea proiectului cu pricina, căci sunt parlamentari care au pensii sub acest plafon şi practic ar scăpa cu ele neimpozitate.

„Ne interesează pensiile de peste 30.000, 40.000, 60.000, am înţeles că sunt şi de 70.000 în România. Lucrul ăsta nu este deloc corect. Pensii de 3, 4, 5 mii de lei cred că sunt normale, decente în România [...]. Vorbim de pensii care au o anumită valoare în sus, mult prea mare faţă de contributivitatea pe care au avut-o la momentul în care munceau”, a precizat Zetea.

Vă invităm să urmăriţi materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne