PSD va depune moţiune dacă Guvernul Orban îşi asumă răspunderea pe modificarea legilor electorale

Gabriel Zetea
Gabriel Zetea (Gabriel Zetea/Facebook)

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a anunţat, luni, după şedinţa conducerii interimare a partidului, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură doar în cazul în care Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pe modificarea legilor electorale. În plus, Zetea a afirmat că PSD nu trebuie să se izoleze “în bătălia împotriva actualei puteri”, sugerând o posibilă colaborare cu Pro România şi ALDE în acest sens.

“PSD nu face o opoziţie aşa cum a făcut, de exemplu, PNL şi USR în ultimii ani. Adică, nu vom hărţui Guvernul doar de dragul de a avea scandal politic în România, nu vom depune moţiuni de cenzură doar de dragul de a avea o moţiune de cenzură. Sigur că vom face o opoziţie iar dacă vor fi lucruri neconstituţionale pe care le vom constata vom acţiona. Vom depune moţiune de cenzură, de exemplu, doar dacă Guvernul va veni să îşi asume răspunderea pe modificarea legislaţiei electorale. Dacă îşi va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat, care este cea mai importantă lege din România, substituindu-se astfel din nou Parlamentului, vom depune o sesizare la Curtea Constituţională pentru a arăta greşelile pe care le face PNL la guvernare”, a declarat liderul PSD.

De altfel, Zetea a subliniat faptul că nu este “normal” ca Partidul Social Democrat să înfrunte pe cont propriu actuala putere şi că ar fi bine să aibă alături şi alte forţe politice.

“Trebuie să existe o colaborare cu Pro România, trebuie să existe o colaborare cu ALDE, trebuie să existe o colaborare şi cu celelalte forţe politice din Parlament. V-am spus, PSD nu va face opoziţie doar de dragul de a face opoziţie. Vom face o opoziţie constructivă în Parlament, ne vom pregăti în acelaşi timp şi pentru alegerile locale şi alegerile parlamentare de anul următor, încercând să avem lângă noi, fie pe plan local fie la nivel naţional, şi alte forţe politice. PSD nu poate să rămână singur şi nu este normal să rămână singur în bătălia împotriva actualei puteri”, a adăugat preşedintele PSD Maramureş.

În ceea ce priveşte organizarea sa internă, a mai explicat Zetea, PSD a hotărât desfăşurarea la Parlament a unui Congres extraordinar, cu 1.500 de delegaţi, la sfârşitul lui februarie 2020, adăugând că evenimentul va fi folosit pentru a transmite românilor mesajul că social-democraţii doresc să se reformeze din interior.