PSRM, blocul ACUM şi PDM au acumulat cele mai multe locuri în consiliile raionale şi municipale

Publicitate electorală la Orhei, R. Moldova
Publicitate electorală la Orhei, R. Moldova (Nicu Guşan/Radio Europa Liberă)

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a acumulat la nivel naţional aproximativ 25,46% din voturi, fiind pe primul loc la numărul consilierilor în consiliile raionale şi municipale din Republica Moldova.

PSRM este urmat de Blocul ACUM, care a obţinut circa 21,25% din sufragii.

Pe locul trei s-a plasat Partidul Democrat din Moldova (PDM) – cu aproximativ 15,11%, iar Partidul Şor s-a plasat pe locul patru, cu aproximativ 6,2%, sugerează datele preliminare ale CEC.

De menţionat că niciun partid politic nu a acumulat majoritate în Consiliul municipal Chişinău (CMC). După prelucrarea a 304 din 307 procese verbale, PSRM a acumulat 37, 62%, urmat de blocul ACUM, cu 33,27%.

Pe locul trei s-a clasat Partidul Liberal, cu 6,36%, urmat de PDM (4%), Partidul Şor (3,85%) şi PUN (2,78%). CMC este constituit din 51 de consilieri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe