Publicaţie guvernamentală maghiară anunţă ştergerea Ucrainei de pe hartă: Războiul începe acum! Mii de oameni vor fi ucişi în fiecare zi

Putin
Putin

Magyar Nemzet, publicaţie guvernamentală de la Budapesta, a publicat un halucinant articol în care se susţine că Rusia va şterge Ucraina de pe hartă în curând.

„Operaţiunea de până acum, pe care Putin a numit-o o operaţiune militară specială, a fost un mic exerciţiu de încălzire, o glumă de copil în comparaţie cu ceea ce urmează să se întâmple acum”, susţine editorialistul de la Magyar Nemzet, Pilhal Tamas.

"Se apropie. Urmează o mobilizare parţială în Rusia. În curând, până la două milioane de soldaţi ruşi vor fi înarmaţi şi vor începe să şteargă de pe hartă ceea ce a fost numit Ucraina timp de câteva decenii. Operaţiunea de până acum, pe care Putin a numit-o o operaţiune militară specială, a fost un mic exerciţiu de încălzire, o glumă de copil în comparaţie cu ceea ce urmează să se întâmple acum. Peste câteva zile, nu numai că un corp expediţionar de 200 000 de voluntari şi profesionişti va ataca obiective militare ucrainene, dar o armată de un milion de oameni se va revărsa în vecinătate pentru a-i mătura pe ucraineni, care au fost împinşi la război de americani, instruiţi de NATO, înarmaţi până în dinţi, îmbibaţi de cultul Bandera şi folosiţi ca momeală. Se pare că amabilităţile s-au terminat. Mă tem că, de acum încolo, nu sute, ci mii de oameni vor fi ucişi în fiecare zi şi că va avea loc o confruntare şi o răzbunare teribilă. Urmează ceea ce ar fi trebuit evitat cu orice preţ.", a scris publicaţia maghiară.

Şi, pe linia narativelor Kremlinului, editorialistul maghiar a acuzat SUA pentru situaţia din Ucraina, acuzând-o că dorea războiul, aeasta în condiţiile în care ruşii sunt cei care invadează pământurile ucrainene, nu americanii.

"După 24 februarie, păpuşarul, Statele Unite, a ieşit din spatele cortinei. Ar fi fost nevoie doar de o pocnitură din degete pentru ca guvernul marionetă ucrainean să pună în aplicare acordurile de la Minsk, să desfiinţeze bandele paramilitare şi să abolească legile care oprimă naţionalităţile. Nu a făcut acest lucru pentru că dorea război.

De aceea, a transformat zona tampon numită Ucraina într-o singură bază militară uriaşă. De aceea a pariat mult pe rezultatul referendumului din Crimeea, pe dreptul ruşilor la autodeterminare (frontierele altora pot fi trasate doar de Occident - se numeşte 'drept internaţional'). Şi de aceea s-a prefăcut că este surdă când Rusia a venit cu cererile sale de securitate şi i-a amintit de promisiunile anterioare ale SUA (că NATO nu se va extinde spre est). SUA a vrut să izbucnească războiul - aşa că a făcut-o. Iar acum va trece la o treaptă superioară.

Ceea ce va urma: distrugere necruţătoare, suferinţă, moarte. Rusia, încolţită, înfuriată de sancţiuni, umilită, se mişcă serios. Aşa cum a prezis preşedintele sârb Vucic înainte de anunţul de ieri al lui Putin: în câteva luni, se va declanşa un conflict militar de proporţii cum nu am mai văzut de la cel de-al Doilea Război Mondial.", scrie autorul articolului.

Articolul a fost semnalat de jurnalistul Reuters, Thomas Escritt.