Publicaţie poloneză: Mobilizarea anunţată de Putin, chiar dacă va reuşi, nu va avea efect imediat

Recruţi ruşi
Recruţi ruşi (fokus.ua)

Tot mai multe voci vorbesc despre mobilizarea anunţată de Vladimir Putin, afirmând că înrolarea a 300.000 de ruşi pentru frontul din Ucraina ar asigura într-adevăr efective militare suficiente pentru ca Rusia să aibă avantaj în luptă.

Dar, după cum scrie publicaţia poloneză Rzeczpospolita, citată de Ziare.com, diavolul se ascunde în detalii.

O analiză mai atentă a situaţiei poate conduce la concluzia că efectul acestei mobilizări se va simţi mult mai târziu, în vreme ce Rusia are nevoie de o „perfuzie” de personal militar calificat imediat, ţinând cont de rezultatul recentei contraofensive ucrainene. Motivul?? Aceste noi forţe militare ruse vor avea nevoie de dotare cum ar fi uniforme, bocanci, veste antiglonţ, căşti şi, nu în ultimul rând, de arme cât de cât la standard actual.

În plus, se pune problema cine îi va antrena pe cei mobilizaţi?

Publicaţia poloneză se întreabă de unde vor lua generalii ruşi 300.000 de veste anti-glonţ pentru noii mobilizaţi, dacă pentru unităţile existente activiştii strâng bani pentru achiziţionarea unor astfel de lucruri, chiar şi şosete?

Iar dacă se presupune că generalii vor găsi provizii suficiente, cine se va ocupa de înarmarea şi antrenarea noilor mobilizaţi, de vreme ce ofiţerii şi sergenţii care puteau conduce o astfel de pregătire au fost de mult trimişi la război.

Potrivit sursei citate, nu prea are cine să pregătească şi să conducă noi divizii.

Este evident că Moscova are nevoie doar de „carne de tun” pe frontul ucrainean, dar asemenea atacuri ale soldaţilor prost pregătiţi, dezorganizaţi şi neînarmaţi corespunzător vor duce la pierderi grele care vor atrage automat riscuri politice. Practic, nu e greu de imaginat cum vor reacţiona familiile victimelor la acest lucru, existând pericolul unui val de proteste la nivel naţional, ceea ce ar putea paraliza mobilizarea.

Astăzi deja se vede că Putin a făcut multe compromisuri pentru a nu provoca anxietate în societate. Mobilizarea, de exemplu, va afecta doar o parte dintre bărbaţii care sunt înscrişi în rezerva militară. Înrolarea a 300.000 din cei 146 de milioane de locuitori ai Rusiei, conform Kremlinului, nu ar trebui să fie o problemă, dar sunt alte probleme. De exemplu, în Rusia, tinerii sunt recrutaţi pentru serviciul militar de două ori pe an. Antrenamentul durează aproximativ trei luni.

De obicei, 120-140 de mii de oameni. Birocraţia militară a ţării, pur şi simplu, nu este capabilă de mai mult. Astfel, se poate presupune că mobilizarea a 300.000 de militari ar dura şase luni. Şi vor fi trimişi pe front în grupuri mici.

Din punct de vedere militar, aceasta este o prostie. În primul rând, pentru că oferă Ucrainei cel mai valoros lucru în război - timpul. În şase luni, partea ucraineană poate elibera toate teritoriile ocupate, ţinând cont de faptul că frontul rusesc instabil din estul Ucrainei este foarte greu de întreţinut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii