Publicul britanic, sceptic cu privire la necesitatea unor reglementări mai dure privind imigraţia

The Independent
The Independent (ALESSANDRO ABBONIZIO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.10.2013

Publicul britanic nu susţine ideea unor restricţii mai severe în privinţa cetăţenilor străini care vin în Marea Britanie, însă doreşte ca reglementările existente în materie de imigraţie să fie aplicate în mod adecvat, indică un sondaj preluat de The Independent.

Sondajul survine înainte ca ministrul de interne, Theresa May, să anunţe joi reducerea numărului de imigranţi care vor putea ajunge în Marea Britanie.

May intenţionează să limiteze accesul acestora la servicii de sănătate şi la locuinţele sociale - măsuri prin care guvernul speră să trimită un mesaj puternic de descurajare cetăţenilor străini care se îndreaptă spre Marea Britanie.

Cu toate acestea, un sondaj YouGov sugerează că publicul britanic crede că problema nu este legată de sistem, ci de aplicarea defectuoasă a regulilor existente de către angajaţii autorităţii responsabile cu imigraţia.

Sondajul a constatat ca 60% dintre cei chestionaţi susţin că reglementările privind imigrarea nu au fost aplicate în mod corespunzător, ceea ce a permis prea multor imigranţi ilegali să rămână în Marea Britanie. Prin contrast, doar 26% au declarat că restricţiile necorespunzătoare au condus la stabilirea prea multor imigranţi în mod legal.

Sondajul, realizat pentru think-tank-ul Migration Matters, a mai constatat că publicul este mai bine informat decât s-a presupus în ceea ce priveşte amploarea imigraţiei ilegale.

Mai mai puţin de jumătate dintre cei intervievati au ghicit că până la 10% din imigranţi se află în Marea Britanie ilegal faţă de o estimare oficială de 8-15%.

Pe de altă parte, publicul s-a declarat sceptic cu privire la capacitatea conservatorilor sau labuiriştilor de a putea gestiona problema.

Întrebaţi în cine au mai multă încredere că ar oferi un nivel adecvat al imigraţiei, 25% l-au indicat pe David Cameron şi 13% pe Ed Miliband, faţă de 62% care au spus că nu au încredere în niciunul dintre cei doi sau nu ştiu.

Noul proiect al legii privind imigraţia, una dintre măsurile-cheie în programul legislativ al guvernului pe parcursul anului viitor, va include măsuri pentru a solicita cetăţenilor străini să dovedească că se află legal în Marea Britanie înainte de a putea merge la un medic de familie sau la spital.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor