Purtătorul de cuvânt al CNAS îşi recunoaşte gafa, dar insistă: blocajul NU impactează sănătatea oamenilor

(photos.com)

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Daniel Osmanovici, a recunoscut, joi, că a greşit atunci când a afirmat că "oamenii mor oricum. Şi cu, şi fără sistem", adaugă însă că blocajul platformei online nu impactează sănătatea oamenilor.

„Am greşit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculaţia jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacţionat într-un mod total nepotrivit şi lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declaraţia mea va înţelege mai bine. În ultimele 17 zile, am explicat situaţia de multe de ori şi am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să oboseşti şi să greşeşti. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate faţă de sănătatea oamenilor şi modul greşit în care m-am exprimat şi s-a interpretat nu trebuie să afecteze informaţia că blocajul platformei online NU impactează sănătatea oamenilor. Toţi pacienţii SUNT ŞI POT FI îngrijiţi, chiar şi cu sistemul informatic TEMPORAR offline”, a scris Osmanovici pe Facebook.

În urma incidentului, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătăţii să îi demită din funcţie atât pe preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, cât şi pe purtătorul de cuvânt CNAS.

De menţionat că Răzvan Vulcănescu, preşedintele CNAS, a anunţat, potrivit Digi24, că nu intenţionează să demisioneze, argumentând că nu se consideră vinovat de blocajul din sistemul de Sănătate.

Scandalul a pornit după ce platforma online prin care sunt gestionate cardurile naţionale de sănătate a rămas blocată timp de 17 zile consecutiv. În acest context, potrivit reclamaţiilor pacienţilor, ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operaţiunile pe care le fac fără a le putea valida în sistem”, informează RFI.

Contactat de sursa citată, purtătorul de cuvânt al CNAS Daniel Osmanovici a făcut o declaraţie stupefiantă: „Oamenii mor şi cu un sistem şi fără un sistem”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne